Comunicat de presă

Volumul 3 din Sfinții relatează povestiri despre sfinți din zilele din urmă din întreaga lume

Cel mai nou capitol din istoria oficială a Bisericii subliniază contribuțiile credincioșilor din Europa

Cel de-al treilea volum mult așteptat al cărții Sfinții: Povestea Bisericii lui Isus Hristos în zilele din urmă a fost publicat astăzi în 14 limbi, ajungând la un public mondial. Acest nou volum, Boldly, Nobly and Independent (Cu îndrăzneală, cu noblețe și independent), relatează povestea sfinților din zilele din urmă din anul 1893 până în anul 1955 – inclusiv construirea primului templu pe pământ european și experiența de a exercita credința în spatele Cortinei de Fier.

SaintsV3_01.jpegDownload Photo

Sfinții, volumul 3 este acum disponibil pentru a fi cumpărat de la magazinul online al Bisericii și magazinele cu amănuntul. Versiunea digitală este disponibilă gratuit pe site-ul Bisericii și în secțiunea Istoria Bisericii a aplicației Biblioteca Evangheliei.

SaintsV3_02.jpegDownload Photo

Volumele anterioare ale cărții Sfinții se concentrează asupra restaurării din perioada de început a Bisericii când sfinții din zilele din urmă s-au adunat pentru a construi temple în Kirtland, Nauvoo și Utah. Deși aceste cărți includeau povestiri din Anglia, Scandinavia și Insulele din Pacific, povestirea devine cu adevărat mondială în volumul 3. În mai mult de jumătate din carte, acțiunea are loc în afara Statelor Unite, fiind relatate povestiri din Europa, Asia, Africa, America Centrală și de Sud și Oceania. În punctul culminant al cărții, președintele David O. McKay dedică Templul Elveția, primul din Europa. Sfinții din Europa nu mai trebuiau să traverseze oceane pentru a participa pe deplin la binecuvântările Evangheliei restaurate.

„Cititorii vor simți bucurie și, uneori, durere, pe măsură ce vor afla despre experiențele sfinților din întreaga lume”, a spus vârstnicul LeGrand R. Curtis jr., istoric și scrib al Bisericii. „În acest nou volum, aflăm despre primele binecuvântări ale templului pe care le-au primit membrii din afara Americii de Nord și vedem influența puternică pe care rânduielile din aceste temple o au asupra sfinților.”

SaintsV3_03.jpegDownload Photo

Deși mulți cititori sunt familiarizați cu vechile epoci ale istoriei Bisericii, volumul 3 al cărții Sfinții aduce la lumină o perioadă puțin cunoscută din istoria sfinților din zilele din urmă. Este o perioadă a modernizării, începând cu oameni care călătoresc cu căruțe trase de cai și comunică prin telegraf și ajungând într-o eră a avioanelor supersonice și a televizoarelor color.

„Volumul 3 cuprinde o perioadă de schimbări dramatice în lume și în Biserică, atât în cadrul instituției, cât și în viața de zi cu zi a oamenilor și în privința experiențele lor”, a spus Lisa Olsen Tait, unul dintre redactorii generali ai seriei. „Arătăm acele schimbări prin ochii sfinților obișnuiți din întreaga lume – un tânăr deținător al preoției din Cincinnati, o soră misionară vorbitoare de limba japoneză în Hawaii, un cuplu proaspăt căsătorit care se confruntă cu incertitudine și restricții dincolo de Zidul Berlinului.”

Pe măsură ce cititorii vor citi despre greutăți economice cumplite, războaie mondiale brutale și o pandemie de gripă în cuprinsul cărții, ei vor recunoaște că a te bizui pe credință în vremuri de necaz nu este ceva nou pentru sfinții din zilele din urmă. Există povestiri despre femei și bărbați care se confruntă cu îndoială și asuprire, dar și povestiri despre speranță și împăcare pe măsură ce membrii Bisericii își întind brațele pentru a sluji și a-și binecuvânta aproapele.

SaintsV3_04.jpegDownload Photo

Pentru cititorii care doresc să se cufunde și mai mult în relatările despre sfinți, Biserica a publicat, de asemenea, zeci de noi articole în secțiunea Church History Topics (Subiecte privind istoria Bisericii) din Biblioteca Evangheliei, oferind prezentări detaliate ale unor subiecte care variază de la Marea criză economică la Seminare și Institute. De asemenea, astăzi marcăm lansarea celei de-a treia serii a podcast-ului Sfinții, care pătrunde în culise pentru a relata mai multe despre oamenii și evenimentele din cărți. Seriile anterioare ale podcast-ului au ajuns la sute de mii de ascultători.

Sfinții, care va avea, în cele din urmă, patru volume, este a treia serie de cărți cu mai multe volume despre istoria oficială produsă de Biserică. Joseph Smith a autorizat și a supravegheat scrierea primei istorii a Bisericii în anii 1830, iar aceasta a fost publicată începând cu anul 1842. A doua istorie a fost publicată în anul 1930 de istoricul asistent al Bisericii, B. H. Roberts, înainte ca numărul membrilor Bisericii să fi ajuns la un milion.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.