Comunicat de presă

Vârstnicul și sora Gong vor vorbi la RootsTech în cadrul evenimentului Ziua descoperirii familiei

Transmisiunea va avea loc sâmbătă, 4 martie 2023

Vârstnicul Gerrit W. Gong, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, și sora Susan Gong vor fi vorbitori în deschiderea evenimentului Ziua descoperirii familiei în ultima zi din cadrul RootsTech, adunarea mondială privind istoria familiei, care se va desfășura cu participare online și în persoană între 2-4 martie 2023.

Prezentarea vârstnicului și surorii Gong va fi transmisă sâmbătă, 4 martie, de la ora 22:30, pe RootsTech.org, RootsTech on YouTube, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org și aplicația Biblioteca Evangheliei.

Ce este Ziua descoperirii familiei

RootsTech este găzduit în fiecare an de FamilySearch International și susținut de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă pentru a ajuta oamenii să se unească și să primească tărie prin intermediul membrilor familiilor lor – din trecut, prezent și viitor.

Ziua descoperirii familiei este un eveniment din cadrul RootsTech care durează o zi și este conceput special pentru sfinții din zilele din urmă.

Tema RootsTech din acest an este „Să unim” – să unim oameni, tradiții, povestiri, amintiri, tehnică, inovație, comunități și familii.

„Uneori credem că hotărârile noastre ne afectează doar pe noi”, a spus vârstnicul Gong. „Faptul de a ne descoperi familia ne amintește altceva. Suntem mai legați de generațiile noastre decât credem de obicei.”

„Povestirile pe care le păstrăm și le împărtășim de-a lungul generațiilor pot avea un impact de durată asupra inimii și minții noastre”, a adăugat sora Gong. Dânsa speră ca descoperirea, consemnarea și împărtășirea povestirilor de familie să ajute oamenii „să dobândească o apreciere mai mare pentru încercările, curajul, credința și sacrificiul celor care au trăit înainte”.

„Îmi place faptul că aventura descoperirii familiei nu are un început sau un sfârșit”, a spus vârstnicul Gong. „Aceste aventuri continuă în ambele direcții unind trecutul familiei și viitorul familiei.”

Înscrierea pentru cele trei zile ale RootsTech este deschisă acum pe RootsTech.org. Se preconizează că milioane de persoane vor participa online și în persoană, în perioada 2-4 martie 2023, pentru a asculta cuvântări pline de inspirație, a participa la clase instructive, a vedea tehnică modernă și a avea posibilitatea de a crea legături cu membrii familiilor lor.

„Familiile sunt temelia societății”, a spus Steve Rockwood, directorul executiv al FamilySearch în luna octombrie a anului trecut. „Faptul de a conecta și a uni membrii familiilor de-a lungul generațiilor întărește persoane și națiuni deopotrivă. Suntem uimiți și ne bucurăm să vedem rolul pe care RootsTech l-a avut în a ajuta, literalmente, milioane de persoane să se conecteze cu membrii familiilor lor, din trecut, prezent și viitor.”

Fiind o conferință internațională, RootsTech oferă, așadar, o experiență pentru oamenii din întreaga lume. Având în prezent peste 800 de contribuții în limbi din țările europene, în ceea ce privește istoria familiei, cultura și moștenirea, le este tot mai ușor europenilor și urmașilor lor să învețe mai multe despre ei înșiși și despre originile lor. În fiecare an, biblioteca video tot mai mare este extinsă cu conținut din întreaga lume în multe limbi.

Anul acesta, RootsTech va include și un eveniment care se va desfășura la Salt Palace Convention Center din orașul Salt Lake pentru a complementa experiența oferită online.

Participă la RootsTech online sau în persoană


Evenimentul online gratuit cuprinde:

  • peste 200 de clase noi și clase noi la cerere;
  • prezentări pe scena principală și vorbitori în deschidere;
  • asistență prin chat și consultare online privind cercetarea;
  • conexiune cu verișori folosind Rude la RootsTech și mesaje;
  • sală cu expoziții online.

Experiența de trei zile trăită în persoană la Centrul de conferințe din orașul Salt Lake, Utah, costă 98 de dolari. Include acces la opțiunea online și:

  • peste 180 de clase în persoană cu întrebări și răspunsuri;
  • ajutor privind cercetarea la fața locului la Biblioteca FamilySearch;
  • demonstrații interactive ale sponsorilor în sala de expoziții;
  • crearea de legături cu prieteni și verișori la fața locului;
  • opțiuni pentru mâncare și gustări.

Accesul la sala de expoziții din orașul Salt Lake este gratuit și va include peste 200 de expozanți, demonstrații de produse și interacțiuni cu specialiști în cercetare.

„Pentru aceia dintre dumneavoastră care se întreabă dacă să participe online sau în persoană, cea mai bună parte a evenimentului din acest an este că puteți alege cum să vă alăturați nouă”, a spus Jen Allen, director de evenimente la FamilySearch în cadrul unei sesiuni în direct RootsTech de întrebări și răspunsuri din luna septembrie a anului 2022. „Sperăm că veți veni la Salt Lake dacă veți putea, dar, dacă nu, experiența online va fi incredibilă. Abia așteptăm să creăm o legătură cu fiecare dintre dumneavoastră din întreaga lume.”

Pentru mai multe informații despre RootsTech 2023, vizitați RootsTech.org. Pentru a afla mai multe despre opțiunile și procesul de înregistrare, vedeți sesiunea de întrebări și răspunsuri de pe Facebook.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.