Comunicat de presă

Vârstnicul Massimo De Feo participă la o adunare la nivel înalt cu alți conducători religioși

Vineri, 14 ianuarie 2022, vârstnicul Massimo De Feo, președintele Zonei Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, s-a alăturat altor reprezentanți seniori din Europa ai diferitelor religii, inclusiv ale credințelor creștine, musulmane, budiste și iudaice, precum și ai unor organizațiilor umaniste și care nu aparțin niciunei confesiuni.

High level meeting EU 01Download Photo

Invitația a venit de la comisarul Margaritis Schinas, vice-președinte al Comisiei Europene, pentru a discuta despre progresul Conferinței privind viitorul Europei, care se află în desfășurare. Dânsul a fost însoțit de vice-președintele Dubravka Šuica. Adunarea s-a desfășurat online din cauza restricțiilor privind COVID.

Conferința privind viitorul Europei este o inițiativă care permite cetățenilor europeni să discute despre provocările și prioritățile Europei. În cadrul adunării la nivel înalt s-a discutat despre multe dintre ideile și propunerile împărtășite până acum în cadrul conferinței ca teme, precum schimbarea climei, sănătatea, economia și locurile de muncă, transformările produse de digitalizare, statul de drept, securitatea și politica externă a UE, precum și migrația. Conferința urmează să ajungă la concluzii până în primăvara anului 2022.

În acest context, vârstnicul De Feo a vorbit despre schimbarea climei, explicând că, „Pentru oamenii credincioși, faptul de a proteja și a avea grijă de planeta noastră nu este doar o chestiune de supraviețuire. Este căminul nostru și noi îl considerăm ca fiind o creație a lui Dumnezeu și un dar de la El”. Apoi, dânsul s-a concentrat asupra migrației. În remarcile sale, dânsul a avertizat cu privire la faptul că, potrivit ultimului raport provizoriu, „acesta este subiectul care provoacă cele mai multe discuții”, invitând reprezentanții instituțiilor UE să nu desconsidere rapid niciunul dintre aceste glasuri. Dânsul a spus: „Ca Biserică, vom continua să ajutăm și să sprijinim refugiații și migranții în parteneriat cu organizații guvernamentale și non-guvernamentale, așa cum am făcut de aproape 40 de ani, de când ne-am lansat acțiunile umanitare la nivel mondial”.

Dânsul a amintit, de asemenea, Comisiei Europene că „este nevoie de o solidaritate adevărată între statele membre pentru a evita discriminarea și a respecta demnitatea umană a fiecărui migrant”. Vârstnicul De Feo a încheiat prin a reînnoi angajamentului Bisericii de a contribui la bunăstarea tuturor copiilor lui Dumnezeu din Europa și din întreaga lume. După declarațiile de deschidere ale conducătorilor, dezbaterile le-au permis participanților să discute despre temele rămase.

Această întrunire a făcut parte din dialogul deschis, transparent și obișnuit cu instituțiile europene, care țin de Article 17 TFEU Dialogue (Articolul 17 legat de dialog din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene). Comisia Europeană va publica un raport.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, o credință creștină cu o jumătate de milion de membri în Europa, caută să coopereze cu organizații politice și instituționale, precum și să conlucreze cu ONG-uri internaționale, organizații religioase și societăți civile.

Puteți afla mai multe despre Biroul pentru Afaceri Internaționale și UE al Bisericii pe pagina de Facebook: www.facebook.com/CHURCHinEU

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.