Comunicat de presă

Vârstnicul Christofferson își încheie turul european de păstorire și ne îndeamnă să ne concentrăm asupra lui Isus Hristos

Vizita de păstorire în șase țări europene a inclus adunări cu membri și misionari ai Bisericii și întâlniri cu oficiali guvernamentali

Vizita de păstorire de 11 zile a vârstnicului D. Todd Christofferson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, pe continentul european, s-a încheiat la Copenhaga, în data de 4 martie 2024, cu o întâlnire cu misionarii Bisericii care slujesc în prezent în acea țară. De-a lungul turului în șase țări europene, vârstnicul Christofferson, care a fost însoțit de soția sa, Katherine Christofferson, a împărtășit un mesaj de speranță și i-a invitat pe membrii și prietenii Bisericii să-și concentreze viața asupra învățăturilor lui Isus Hristos și să urmeze mai îndeaproape exemplul Său.

În cea mai mare parte a călătoriei de păstorire, care a inclus Austria, Croația, Danemarca, Germania, Ungaria și Spania, vârstnicului Christofferson și surorii Christofferson li s-au alăturat vârstnicul Brent H. Nielson, din Președinția celor Șaptezeci, și soția sa, Marcia Nielson. Episcopul W. Christopher Waddell, primul consilier în Episcopatul care prezidează, împreună cu soția sa, Carol Waddell, li s-au alăturat, de asemenea, la majoritatea adunărilor. În aceste locuri diferite, dânșii s-au întâlnit cu membri și misionari ai Bisericii și i-au invitat să-și întărească credința în Isus Hristos și să devină ucenici mai devotați.

Vârstnicul Christofferson a avut, de asemenea, întâlniri cu oficiali guvernamentali în Croația și Ungaria. Mai jos, sunt cele mai importante momente ale turului de păstorire, cu fotografii care prezintă cea mai mare parte a povestirii.

Madrid, Spania

Primele adunări au avut loc în casa de întruniri a complexului templului din Madrid, la sfârșit de săptămână, în datele de 24 și 25 februarie 2024. În această primă oprire a turului de păstorire, vârstnicul Rubén V. Alliaud, primul consilier în Președinția Zonei Centrale, Europa, însoțit de soția sa, Fabiana Alliaud, s-au alăturat autorităților generale aflate în vizită.

Sfârșitul de săptămână a inclus o adunare istorică la care au participat cele trei misiuni din Spania, o adunare cu sfătuitorii tinerilor adulți din majoritatea țărilor din Zona Centrală, Europa și o adunare de devoțiune pentru tinerii adulți, care a fost transmisă în toate unitățile în care se vorbește limba spaniolă din Zona Centrală, Europa.

În duminica respectivă, vârstnicul Christofferson a prezidat o conferință specială de țăruș pentru cei trei țăruși din Madrid. Această adunare specială a fost transmisă, de asemenea, în regiunea Madrid, deoarece capacitatea clădirii este limitată la 1.000 de persoane.

Frankfurt, Germania

În Germania, vârstnicul Christofferson, vârstnicul Nielson și episcopul Waddell au desfășurat adunări în Frankfurt, la sediul central al Zonei Centrale, Europa a Bisericii. În data de 28 februarie 2024, a avut loc o adunare specială de devoțiune cu angajații Bisericii care lucrează în Frankfurt și în întreaga zonă. Un tur al clădirii și dedicarea ei de vârstnicul Christofferson a încheiat oprirea în Germania.

Zagreb, Croația

În data de 29 februarie 2024, vârstnicul Christofferson, însoțit de vârstnicul Nielson și vârstnicul Jack N. Gerard, al doilea consilier în președinția Zonei Centrale, Europa, împreună cu soția sa, sora Claudette Gerard, s-au deplasat în capitala Croației, Zagreb, pentru a avea o întâlnire la nivel înalt cu ministrul culturii și mass-mediei din guvernul Croației și cu alți oficiali.

Vârstnicul Christofferson și-a exprimat aprecierea pentru eforturile pe care guvernul Croației le-a făcut în timpul pandemiei de Covid-19, care le-a permis misionarilor Bisericii să călătorească și să ajungă la destinațiile desemnate în întreaga Europă.

Dânsul a discutat, de asemenea, cu oficialii guvernamentali despre modul în care Biserica și membrii ei ar putea contribui la îmbunătățirea societății din țară. „Am vorbit despre obiectivele și interesele guvernului (croat) și am constatat că există o mulțime de moduri diferite în care am simțit că putem colabora, în mod special pentru cei care se află la mare nevoie”, a spus dânsul. O conferință de misiune pentru Misiunea Nord, Adriatică a avut loc ulterior la casa de întruniri din Zagreb.

Budapesta, Ungaria

A doua zi, în data de 1 martie 2024, vârstnicul Christofferson, vârstnicul Nielson și vârstnicul Gerard s-au întâlnit cu primarul sectorului Óbuda din Budapesta, domnul László Kiss. Biserica a cumpărat o proprietate în sectorul Óbuda și planifică să construiască în acel loc viitorul Templu Budapesta, Ungaria, care va fi primul templu al Bisericii din țară.

{{video_01|https://youtube.com/embed/lQ7x3AZdDHs}}

În cadrul întâlnirii, vârstnicul Christofferson a prezentat Biserica primarului și i-a explicat de ce sfinții din zilele din urmă consideră templele drept case ale Domnului. Întâlnirea a fost „foarte cordială și fructuoasă”, a spus vârstnicul Christofferson.

După întâlnirea de la primăria sectorului Óbuda, grupul s-a deplasat la casa de întruniri din Pesta pentru a desfășura o conferință specială cu misionarii care slujesc în Misiunea Budapesta, Ungaria. Episcopul Waddell a fost, de asemenea, în Ungaria și a profitat de ocazie pentru a vizita, în ziua precedentă, mai multe instituții pe care Biserica le ajută în Ungaria, ca parte a eforturilor umanitare și de bunăstare din țară.

Viena, Austria

La sfârșit de săptămână, în perioada 2-3 martie 2024, grupul a călătorit în capitala Austriei, unde vârstnicul Christofferson a participat la o conferință cu misionarii care slujesc în Misiunea Alpină în care se vorbește limbă germană. Apoi, dânsul a prezidat o adunare de instruire cu conducătorii Bisericii din Zona Centrală, Europa. Întreaga președinție a Zonei Centrale, Europa a fost, de asemenea, prezentă.

Vârstnicul Christofferson a fost, de asemenea, intervievat de postul de radio Ö1. Acest post de radio face parte din ORF, rețeaua publică austriacă de radio și televiziune. În dimineața zilei de duminică, 3 martie 2024, a avut loc o conferință specială de țăruș într-un hotel din centrul Vienei.

Conferința de țăruș a fost transmisă întregii țări. Un mesaj clar a fost transmis de vârstnicul Christofferson la Viena. Dânsul a spus că cei care „își aliniază viața la mesajul lui Isus Hristos simt mai multă bucurie”. De asemenea, dânsul a afirmat acolo că „pocăința este o bucurie pentru viața noastră”.

Copenhaga, Danemarca

În data de 4 martie 2024, ultima zi a vizitei de păstorire pe continentul european, vârstnicul Christofferson a călătorit la Copenhaga pentru a desfășura o conferință cu Misiunea Copenhaga, Danemarca. Adunarea a avut loc la centrul țărușului Bisericii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.