Comunicat de presă

Standarde actualizate cu privire la îmbrăcămintea surorilor misionare

Modificarea standardelor cu privire la îmbrăcăminte, care intră în vigoare imediat, a fost aprobată de Prima Președinție și este motivată, în principal, de aspecte privind siguranța, a spus vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli și președintele Consiliului executiv pentru munca misionară.

    

„Modificările cu privire la îmbrăcămintea și aspectul exterior al misionarilor s-au făcut pe parcursul timpului, încă de la începutul restaurării Evangheliei lui Isus Hristos în anul 1830 și vor continua să se facă și în viitor”, a spus vârstnicul Uchtdorf. „Pe măsură ce adaptăm aceste standarde, luăm mereu în calcul importanța chemării de misionar, aceea de a-L reprezenta pe Isus Hristos; siguranța, securitatea și sănătatea preaiubiților noștri misionari, precum și aspectele culturale sensibile din locurile în care slujesc.”

Sora Bonnie Cordon, președinta generală a Tinerelor Fete și membră a Consiliului executiv pentru munca misionară, a oferit mai multe amănunte despre modificările care le privesc pe surorile misionare.

„Țânțarii, căpușele și puricii provoacă multe boli cu transmitere vectorială”, a spus sora Cordon. „Această modificare protejează surorile de acele mușcături și înțepături sau cel puțin reduce acel risc.”

Până acum, surorile din aproape jumătate dintre misiunile Bisericii au purtat pantaloni în timpul anotimpurilor umede pentru a le proteja de boli cauzate de înțepături ale țânțarilor, cum ar fi febra denga, Chikungunya și Zika. Această recentă modificare permite tuturor surorilor misionare să facă acest lucru oricând pe parcursul anului, la propria discreție.

„Acest lucru este absolut opțional”, a spus sora Cordon. „Surorile pot purta rochii, pot purta pantaloni, orice le va ajuta în slujirea lor în timp ce se află printre oameni.”

Surorile vor continua să poarte fuste sau rochii când se duc la templu și în timpul adunărilor de preaslăvire de duminica, al conferințelor conducătorilor și ale celor de zonă din cadrul misiunii și al ceremoniilor de botez.

Pe lângă aspectele ce țin de siguranță, sora Cordon a spus că modificarea va ajuta surorile misionare care slujesc în climate reci să se protejeze de frig. Purtarea de pantaloni va înlesni, de asemenea, mersul pe bicicletă pentru surorile misionare.

„Surorile misionare sunt persoane extraordinare”, a spus sora Cordon. „Vrem să ne asigurăm că sunt protejate.”

Misionarii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă slujesc ca voluntari pe propria cheltuială. Tinerii băieți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani slujesc doi ani, iar tinerele fete cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani slujesc 18 luni. Misionari seniori slujesc, de regulă, între șase luni și doi ani.

Detalii referitoare la îndrumările actualizate privind îmbrăcămintea și aspectul exterior al misionarilor pot fi găsite online.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.