Comunicat de presă

Slujirea unui apostol în Europa subliniează importanța înfrățirii și slujirii

Vârstnicul Ronald A. Rasband, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a început în luna aprilie o călătorie de păstorire în Franța, Germania, Armenia și Africa de Sud. Dânsul a întins mâna prieteniei vecinilor și prietenilor Bisericii și a fost un exemplu de slujire asemănătoare celei a lui Hristos slujind refugiaților și victimelor dezastrelor și conflictelor.

FRANȚA

Prima oprire din cadrul păstoririi vârstnicului Rasband a fost Le Chesnay-Rocquencourt, Franța, locul unde se află templul Paris, Franța, al Bisericii. Dânsul s-a întâlnit acolo cu un jurnalist francez și a explicat responsabilitățile dânsului în calitate de martor special al lui Isus Hristos. Dânsul a oferit un exemplar a ceea ce a descris ca fiind unul dintre cele mai prețioase bunuri ale sale, Cartea lui Mormon - un alt testament al lui Isus Hristos.

Apoi, dânsul l-a întâmpinat cu multă căldură pe primarul orașului Le Chesnay-Rocquencourt, Richard Delepierre, oferindu-i, de asemenea, un exemplar al Cărții lui Mormon. Primarul Delepierre și-a exprimat admirația față de templu și de arhitectura și grădinile deosebite ale acestuia. Dânsul a spus că această clădire sacră a devenit parte a comunității extinse. Dânsul și-a exprimat, de asemenea, dorința de a păstra libertățile religioase în sfera publică ca parte a responsabilităților sale de primar.

Drept răspuns, vârstnicul Rasband a spus că este recunoscător pentru sprijinul oferit de primar tuturor credințelor, inclusiv Bisericii lui Isus Hristos.

Vârstnicul Rasband a spus: „Dânsul este un prieten minunat al Bisericii". Dânsul a mai spus: „De fapt, la un moment dat pe parcursul interviului nostru, am spus: «Ar trebui să fiți un purtător de cuvânt al Bisericii noastre». Dânsul a fost atât de bun și de generos în comentariile sale privind implicarea Bisericii în orașul său".

Pe lângă faptul că s-a întâlnit cu anumiți conducători civici, vârstnicul Rasband a păstorit miilor de membri ai Bisericii și misionarilor pe parcursul sfârșitului de săptămână, în cadrul mai multor adunări. Dânsul le-a împărtășit dragostea sa și a surorii Rasband pentru Franța, unde a gestionat timp de câțiva ani o afacere în Ribecourt, la nord de Paris, și, mai târziu, ca autoritate generală, a slujit în Președinția Zonei Centrale, Europa, care supraveghează operațiunile Bisericii în Franța.

Apostolul a împărtășit că obiectivul păstoririi dânsului membrilor Bisericii este acela de a transmite un mesaj format din trei părți din partea președintelui Bisericii, Russell M. Nelson: „Le voi spune trei lucruri la fiecare întâlnire. Primul: Îi iubim atât de mult. Al doilea: Le mulțumim pentru tot ce fac pentru a clădi Biserica Domnului și împărăția Sa. Și al treilea: Avem nevoie de ei".

GERMANIA

Cea de-a doua oprire a vârstnicului Rasband a fost Munchen, Germania, unde s-a întâlnit cu 170 de misionari ai Bisericii cu timp deplin din Misiunea Alpină, Germania, care cuprinde sudul Germaniei, Austria și Elveția.

După ce s-a adresat misionarilor, vârstnicul Rasband i-a invitat să meargă afară, în trei corturi mari, albe. Înăuntru, dânsul a stat umăr la umăr cu ei, asamblând și împachetând 2.532 de truse de igienă. Alți misionari le-au încărcat într-un camion comercial, iar acestea vor ajunge la supraviețuitori ai cutremurelor din Turcia și Siria. Membrii Bisericii din zona Frankfurt, Germania, au făcut precum cei din Munchen, asamblând alte 2.500 de truse de igienă.

Vârstnicul Rasband a explicat: „Le trimitem consulatului turc pentru ca acesta să le trimită în locurile în care este cea mai mare nevoie de ele". „Până în prezent, Biserica a contribuit cu fonduri și bunuri în valoare de 13,5 milioane de dolari americani pentru a ajuta în această acțiune de ajutorare. Totul este legat de crezul nostru că trebuie să avem grijă de copiii Tatălui Ceresc."

Vârstnicul Rasband a relatat că, în Turcia, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă lucrează cu AFAD (agenția națională pentru gestionarea dezastrelor) pentru a oferi familiilor afectate 50.000 de cutii cu alimente și 50.000 de truse de igienă. Contribuțiile Bisericii includ, de asemenea, corturi, pături, provizii medicale, articole pentru îngrijirea bebelușilor, scaune cu rotile, generatoare, radiatoare și haine groase, precum și patru clinici medicale mobile pentru locurile cele mai afectate de acest dezastru.

În colaborare cu organizațiile Serviciile de Alinare Catolice și Salvați Copiii, Biserica lui Isus Hristos lucrează pentru a ajuta la repararea locuințelor, cu servicii de protecție a copiilor și îngrijire psihosocială pentru cei aflați la nevoie. Proiectele de alinare sunt în curs de desfășurare sau finalizate prin Adventist Development and Relief Agency (ADRA), Project HOPE, MedGlobal și Rahma Worldwide. Eforturi similare în Siria sunt facilitate de International Medical Corps, Mercy Corps, ADRA, ShelterBox, CARE și NuDay Syria.

Vârstnicul Rasband a explicat că sfinții din zilele din urmă europeni au condus eforturile umanitare ale Bisericii în cazul conflictului armat din Ucraina și, acum, în cazul cutremurelor din Turcia și Siria. Eforturile lor cuprind o gamă largă de activități de slujire, inclusiv trimiterea în fiecare lună de ajutoare în Ucraina.

Vârstnicul Rasband a spus: „Inima mea se bucură când mă gândesc cum… toate aceste țări din Europa oferă ajutor familiilor, mamelor și copiilor refugiați.

El i-a rugat pe misionari să exprime recunoștința sa membrilor Bisericii după ce vor pleca din Munchen pentru a se întoarce în congregațiile lor locale: „Când vă întoarceți în ramurile și episcopiile voastre, spuneți-le că am împărtășit dragostea și aprecierea mea pentru ei".

După slujirea dânsului în Germania, vârstnicul Rasband va merge în Armenia.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.