Comunicat de presă

Scaune rulante oferite gratuit românilor cu dizabilităţi locomotorii

Marţi, 17 martie 2015, zece români au primi gratuit scaune rulante, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Motivation Romania şi organizaţia LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU). Evenimentul a avut loc la casa de întruniri a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, din Şos. Panduri nr. 16-18, Bucureşti.

Zece români cu dizabilităţi locomotorii au primit scaune rulante noi, donate de organizaţia LDS Charities. Kinetoterapeuţi şi instructori profesionişti din cadrul Fundaţiei Motivation Romania au venit pentru a ajuta fiecare persoană să primească scaunul cel mai potrivit pentru nevoile sale. Mulţi dintre profesioniştii din cadrul Fundaţiei Motivation Romania folosesc ei înşişi scaune rulante. Ei au desfăşurat o sesiune de instruire pentru începători care a avut ca scop dobândirea, de către fiecare participant, a unor abilităţi, cunoștințe şi tehnici care îi vor permite să beneficieze la maximum de noul scaun rulant. Această instruire reprezintă prima etapă în dobândirea unui stil de viață independent.

Fundaţia Motivation Romania este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 1995, pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Până în prezent, Fundaţia Motivation Romania a redat libertatea de mișcare și speranața într-o viață împlinită unui număr de peste 11.000 de persoane cu dizabilități din România. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii, la recuperare medicală şi instruire pentru viață independentă, oferită de un instructor aflat, de asemenea, într-un scaun rulant. Obiectivul Fundaţiei Motivation Romania este de a spori capacitatea celor cu dizabilităţi locomotorii, astfel încât să devină membri activi ai societăţii facilitându-le accesul la echipamente care înlesnesc mobilitatea şi la instruiri în vederea utilizării acestora.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, prin intermediul organizaţiei sale umanitare (LDS Charities), donează, anual, în România aproximativ 1.000 de scaune rulante, prin intermediul Fundaţiei Motivation Romania. Toate acestea le sunt distribuite gratuit persoanelor care au nevoie de ele. La nivel mondial, LDS Charities distribuie, anual, peste 50.000 de scaune rulante persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Programele LDS Charities oferă, anual, servicii umanitare în peste 130 de ţări, servicii care includ scaune rulante, asigurarea de apă potabilă şi de condiţii igienice şi sanitare, programe legate de oftalmologie, îngrijire maternală şi neonatală, vaccinări, producţie de alimente, precum şi instruiri despre provizii şi nutriţie. Se implică, de asemenea, anual în distribuirea de ajutoare acordate în caz de dezastru şi oferă asistenţă refugiaţilor din întreaga lume. Conlucrează cu organizaţii partenere în proiecte comunitare în vederea rezolvării nevoilor identificate la nivel local. În ultimul an, activitatea organizaţiei LDS Charities în România a inclus cele mai multe dintre aceste iniţiative.

La eveniment au participat membri ai Fundaţiei Motivation Romania, beneficiarii şi familiile acestora, membri ai comunităţii şi reprezentanţi ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, inclusiv vârstnicul şi sora Dodge (misionari umanitari desemnaţi să slujească în România), preşedintele Vasile Doru (conducător local al Bisericii), alţi conducători din Bucureşti şi din ţară, precum şi membri şi misionari ai Bisericii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.