Articol de ştiri

Să oferim fiecăruia prilejuri de a sluji

„Biserica oferă prilejuri de a sluji tuturor celor care doresc să slujească”, spune el zâmbind, în timp ce stă în spatele biroului de primire al unei clădiri administrative din Frankfurt am Main. Vârstnicul Artur Amojan, în vârstă de 21 de ani, de origine rusă, slujeşte timp de douăsprezece luni ca misionar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Purtând cămaşă albă, cravată şi un ecuson negru cu numele său, el radiază acelaşi entuziasm debordant ca orice misionar mormon. Şi la fel ca tuturor misionarilor bărbaţi, oamenii i se adresează folosind titlul „vârstnic”.

Mama vârstnicului Amojan s-a alăturat Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în oraşul Sankt-Petersburg, când fiul ei avea doar doi ani. În timp ce creştea în Turingia, el şi-a stabilit scopul de a sluji în misiune.

Când a venit timpul, a aflat că nu va fi trimis într-o altă parte a lumii pentru a împărtăşi Evanghelia lui Isus Hristos semenilor săi. O zi tipică a unui misionar este petrecută vizitând căminele oamenilor sau întâlnind oameni pe stradă sau în alte locuri publice, ceea ce necesită, de obicei, mult mers pe jos sau mers pe bicicletă şi urcarea scărilor.

Vârstnicul Amojan a fost diagnosticat cu tetrapareză cerebrală. Aceasta înseamnă că nu îşi poate folosi braţul sau piciorul stâng în acelaşi mod ca partea cealaltă.

Dar el a învăţat să nu-şi lase limitele fizice să-l împiedice să ducă o viaţă plină de aventură şi vigoare. El este entuziasmat de sport atât în rol de spectator, cât şi de atlet.

Vârstnicului Amojan îi place să călătorească de la un capăt la celălalt al ţării pentru a vizita stadioane de fotbal. Apreciază cel mai mult excursiile sale la Volksparkstadion din Hamburg. Hamburger SV este clubul său favorit încă din anul 2006, când a urmărit un meci de calificare pentru Champions League împotriva CA Osasuna. Îi place, de asemenea, să facă exerciţii fizice.

După ce situaţia sa a fost analizată cu atenţie, vârstnicul Amojan a primit chemarea de a sluji ca misionar care deserveşte Biserica, la biroul administrativ al Zonei Europa, în Frankfurt.

Misionarii care deservesc Biserica Îl slujesc pe Domnul Isus Hristos şi Biserica pentru o perioadă desemnată, într-un loc de slujire specificat. Mai mult de 30.000 de misionari care deservesc Biserica slujesc în prezent în toată lumea, pe lângă peste 85.000 de misionari cu timp deplin.

„La început, am fost dezamăgit pentru că doream să merg altundeva şi să fiu un misionar adevărat”, spune vârstnicul Amojan, „dar, apoi, am învăţat că şi această muncă este importantă. Dumnezeu are nevoie de tot ajutorul pe care îl putem da şi sunt cu adevărat recunoscător să fac aceasta, pentru că şi aceasta este muncă pentru clădirea împărăţiei lui Dumnezeu.”

Majoritatea misionarilor sunt chemaţi pentru a face muncă de prozelitism, alţii primesc însărcinări de a ajuta la proiecte de bunăstare sau umanitare sau probleme administrative. Toţi şi-au luat angajamentul de a-L urma pe Isus Hristos prin slujirea aproapelui.

Responsabilităţile vârstnicului Amojan includ întocmirea de rapoarte pentru programele educaţionale pentru tineri ale Bisericii, administrarea biroului de primire, călătorii în toată Germania pentru a discuta cu prietenii de naţionalitate rusă ai Bisericii şi, în cursul serii, întâlnirea cu ceilalţi colegi misionari. El ajută Biserica să funcţioneze, astfel încât aceasta să poată progresa.

„Cred că, dacă vrei cu adevărat să faci ceva, atunci totul depinde numai de tine. Este la îndemâna ta să-ţi faci visul să devină realitate şi, întotdeauna, visul meu a fost să slujesc în misiune. Acum, sunt foarte fericit că am această ocazie. Sunt cu adevărat recunoscător pentru aceasta”, spune vârstnicul Amojan.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.