Comunicat de presă

Sărata Nouă primește apatura necesară pentru asigurarea igienei

În data de 12 mai 2017, oamenii din Sărata Nouă – un mic sat din Raionul Leova, Moldova – au finalizat un proiect pentru asigurarea igienei, în vederea ajutării unui număr copleșitor de cetățeni săraci, fără casă și vârstnici din zonă.

 

La sfârșitul anului 2016, doamna primar Tatiana Gorgoș a văzut că mulți săteni nu dispun de băi sau apă curată curentă în casele lor, aceasta împiedicându-i să-și poată spăla hainele și așternuturile. Recunoscând această nevoie, dânsa a elaborat un plan pentru a renova părțile nefolosite ale unei clădiri deținute de sat, reorganizându-le într-o amenajare în care cetățenii defavorizați să poată avea acces la mașini de spălat.

Pentru a ajuta cu proiectul, doamna primar Gorgoș s-a adresat organizației LDS Charities, parte a eforturilor de ajutor umanitar ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. LDS Charities a asigurat trei mașini de spălat cu capacitatea de 8 kg pentru noua amenajare.

Când proiectul a început, sătenii au muncit împreună pentru a îndepărta pardoseala veche, stricată și grinzile clădirii. De asemenea, au turnat o pardoseală de beton și au instalat apa și rețeaua electrică, necesare pentru a permite sătenilor defavorizați să se bucure de această nouă spălătorie.

După deschiderea festivă a spălătoriei, câțiva copii mici au stat în jurul mașinilor și, prin ușa de încărcare din față, au privit cu uimire rotorul mișcându-se și au fost fascinați de luminile panoului de control. Pentru acești copii și mulți alții din Sărata Nouă, aceste mașini sunt un miracol.

Doamna primar a estimat că aproximativ 500 de oameni din Sărata Nouă se vor califica pentru a beneficia de serviciile pe care această amenjare le asigură gratuit.

Acest proiect reprezintă doar primul pas în planul doamnei primar Gorgoș pentru a-i ajuta pe oamenii săraci din satul dânsei. În continuare, dânsa speră să instaleze dușuri pentru a le da oamenilor săi posibilitatea să se spele cu apă caldă și săpun.

Începând din anul 1985, LDS Charities a lucrat cu ministere guvernamentale, organizații neguvernamentale și organizații comunitare pentru a ajuta milioane de oameni din lumea întreagă. Clădite pe principiile responsabilității personale, sprijinului comunitar, bizuirii pe forțele proprii și sustenabilității, eforturile organizației LDS Charities le oferă persoanelor și comunităților resursele de care au nevoie pentru a-și îmbunătăți viața în moduri durabile și semnificative.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.