Comunicat de presă

Să luminăm lumea în perioada Crăciunului din 2023

Luminează lumea este o inițiativă la nivel mondial pentru a răspândi lumina lui Isus Hristos în întreaga lume, indiferent de loc sau limbă. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă îi invită pe toți să lase lumina lor să lumineze prin faptul de a-i iubi pe oamenii din jurul lor, a împărtăși bucurie și a urma exemplul lui Isus Hristos.

Prezentare video de mai jos arată modul în care povestirea nașterii lui Isus a luminat dintr-odată ecranele din Times Square din orașul New York în data de 27 noiembrie 2023.

Mai jos sunt câteva idei legate de inițiativa Luminează lumea pe care persoanele și familiile să le ia în considerare în perioada Crăciunului din 2023.

  • Pagina pentru fiecare țară dedicată inițiativei Luminează lumea oferă o varietate de moduri de a împărtăși lumina lui Isus Hristos. Sunt prezentări video de Crăciun care pot fi urmărite și împărtășite, muzică de Crăciun care poate fi descărcată, idei pentru slujire și multe altele.
  • Pe pagina Luminează lumea, poate fi descărcată o listă care oferă „50 de moduri prin care să-ți lași lumina să strălucească” în moduri ușoare și firești. 
  • De asemenea, pe pagina Luminează lumea se găsește o scurtă prezentare a concertului de Crăciun din Europa, care a fost produs special pentru această perioadă de Crăciun. „Martori ai Crăciunului – Colinde despre Hristos” va fi lansat online în data de 10 decembrie 2023 și va putea fi urmărit pe pagina Luminează lumea sau pe YouTube.
  • Idei de slujire, oferite de un nou și inovator „generator de sugestii aleatoare privind slujirea”, pot fi găsite în engleză, franceză, portugheză și spaniolă.
  • Toată lumea este binevenită să se alăture grupului oficial al Bisericii de pe Facebook Light the World (Luminează lumea) pentru a împărtăși povestiri care inspiră, acte de slujire și idei despre cum să împărtășim lumina lui Hristos în perioada Crăciunului. Pagina este în limba engleză, dar se poate posta în orice limbă.
  • Adunarea de devoțiune desfășurată anual de Prima Președinție cu prilejul Crăciunului, care include muzică interpretată de renumitul cor Tabernacle Choir, poate fi urmărit acum pe ChurchOfJesusChrist.org. Este disponibilă în engleză, franceză, germană, spaniolă și portugheză, dar și în alte limbi.

Luminează lumea a devenit o tradiție de Crăciun anuală pentru comunități din întreaga lume. Președintele Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a spus că lumea are nevoie de lumina lui Isus Hristos mai mult ca niciodată. „Mă minunez de bunăvoința și de bunătatea tot mai mari ale oamenilor care se manifestă întotdeauna în această perioadă sacră. Pe măsură ce sărbătorim nașterea Celui care este Lumina lumii, o nouă lumină se aprinde în fiecare dintre noi… Pe măsură ce Îl urmăm pe Isus Hristos, putem face ca această lume să fie mai bună.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.