Comunicat de presă

Vârstnicul Patrick Kearon chemat în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli

Vârstnicul Patrick Kearon este cel mai nou membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Dânsul a fost chemat joi, 7 decembrie 2023 și rânduit mai târziu în acea zi de către președintele Russell M. Nelson și de ceilalți membri ai Primei Președinții și ai Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.


 

Elder-KearonDownload Photo

„Chemarea la apostolatul sfânt este una de martor pentru lume despre divinitatea Domnului Isus Hristos”, a spus președintele Russell M. Nelson atunci când a fost chemat să slujească în aceeași chemare în anul 1984.

Pe lângă responsabilitatea principală de a fi martori speciali ai numelui lui Isus Hristos în întreaga lume, acești apostoli au responsabilități administrative importante privind supravegherea funcționării și dezvoltării unei Biserici mondiale. Cvorumul celor Doisprezece Apostoli este al doilea cel mai înalt forum de conducere din cadrul Bisericii. Ei slujesc sub îndrumarea Primei Președinții, care îl include pe președintele Bisericii și doi consilieri.

Vârstnicul Kearon, care a slujit în calitate de președinte senior al Președinției celor Șaptezeci din august 2020, a ocupat locul lăsat liber după moartea președintelui M. Russell Ballard, care a decedat duminică, 12 noiembrie 2023. Cetățeanul britanic și irlandez a fost chemat ca autoritate generală-Cei Șaptezeci în data de 3 aprilie 2010.

„Această chemare sacră este atât de intimidantă și mă face să fiu umil”, a spus vârstnicul Kearon. „Pe măsură ce caut să devin ceea ce El dorește ca eu să fiu și să-mi împărtășesc mărturia despre dragostea și lumina Sa, va trebui să-mi pun toată încrederea în Salvator. Abundența și harul lui Isus Hristos au adus o bucurie imensă în viața mea, precum și un leac alinător în vremuri de încercare. Îl iubesc. Mă voi strădui să-I slujesc cât de bine pot.”

Vârstnicul Kearon, în vârstă de 62 de ani, a crescut în Regatul Unit și în Orientul Mijlociu, unde tatăl său a lucrat în industria apărării. La vârsta de zece ani, el a mers la o școală cu internat din Anglia, în timp ce părinții săi au rămas în Arabia Saudită. Încercarea mare reprezentată de separare a dus la dobândirea unor cunoștințe mai profunde și a unor sensibilități care i-au marcat slujirea.

„Desigur, în multe moduri, cu toții suntem departe de casă”, i-a învățat odată vârstnicul Kearon pe studenții de la Universitatea Brigham Young. „Metafora de aici legată de căminul nostru etern este clară… Tatăl nostru Etern nu ne-a lăsat pe niciunul dintre noi să plecăm de acasă, să plecăm din prezența Sa, fără să avem ocazia de a accesa dragostea Sa și îndrumarea Sa – în fiecare zi a vieții noastre.”

În viața sa de adult, vârstnicul Kearon a locuit și a muncit în Regatul Unit, Arabia Saudită și în Statele Unite în diferite domenii și a fost chiar și proprietar al unei firme de consultanță în domeniul comunicării.

Vârstnicul Kearon a dobândit pentru prima dată o înțelegere despre Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă când dânsul a locuit în California cu o familie sfântă din zilele din urmă. Dânsul a spus că „ei aveau o existență plină de bucurie, bazată pe slujire”. După câțiva ani, dânsul a întâlnit misionari pe stradă în Londra și, în cele din urmă, a fost botezat în ajunul Crăciunului din anul 1987.

La doi ani după botezul dânsului, vârstnicul Kearon a cunoscut-o pe Jennifer Hulme, o studentă de la Universitatea Brigham Young din Provo. Ea era în vizită la Londra cu o bursă de studiu în străinătate de șase luni. Cuplul s-a căsătorit în Templul Oakland, California în anul 1991 și, apoi, au locuit în Anglia timp de 19 ani înainte de a se muta în Utah când dânsul a fost chemat ca autoritate generală-Cei Șaptezeci. Dânșii au patru copii: Sean (care a murit în copilărie), Elizabeth, Susannah și Emma.

Înainte de chemarea dânsului în calitate de autoritate generală, însărcinările vârstnicului Kearon le-au inclus pe cele îndeplinite în calitate de autoritate de zonă-Cei Șaptezeci, președinte de țăruș și președinte de ramură.

Vârstnicul Kearon va fi susținut în cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2024.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.