Comunicat de presă

Publicul este invitat să facă turul Templului Roma

ROMA— Publicul este invitat să facă turul primului templu al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Italia. Conducătorii Bisericii au anunțat că Templul Roma va avea o casă deschisă, cu intrare liberă, de luni, 28 ianuarie 2019, până sâmbătă, 16 februarie 2019, exceptând zilele de duminica. Publicul poate face rezervări pe templeopenhouse.lds.org.

          

Președintele Russell M. Nelson, conducătorul mondial al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a spus: „Rânduielile sacre înfăptuite în acest templu sfânt vor uni familiile pentru eternitate. Dumnezeu îi iubește în mod egal pe toți copiii Săi și le-a oferit o cale de a fi uniți prin dragoste, generație după generație. Suntem încântați să putem dedica un templu în acest oraș de mare importanță istorică de-a lungul epocilor”.

 

Construirea clădirii de trei etaje, de 3700 de metri pătrați, a început în data de 23 octombrie 2010, când Thomas S. Monson - președintele Bisericii - alături de conducători locali ai Bisericii și ai comunității, au participat la ceremonia tradițională prilejuită de primele săpături.

Templul Roma este parte a unui centru religios și cultural cu o suprafață de 6 hectare care va include o casă de întruniri multifuncțională, un centru pentru vizitatori, un centru de istoria familiei și un loc de cazare pentru vizitatori. Exteriorul templului este construit din granit cu sticlă decorativă. Finisajul interior este făcut din cele mai bune materiale și din cele mai frumoase lucrări de artă: marmură, tâmplărie și picturi decorative.

Templul va fi folosit de peste 25.000 de membri din Italia și de alții din țările învecinate. După dedicare, Templul Roma va fi al 162-lea templu în funcțiune din întreaga lume, dintre care 12 în Europa.

Templele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă diferă de bisericile în care membrii se întâlnesc duminica pentru adunările de preaslăvire. Templele sunt considerate „case ale Domnului” în care învățăturile lui Isus Hristos sunt confirmate prin intermediul căsătoriei, botezului și altor ceremonii care unesc familiile pentru eternitate.

Pentru mai multe informații despre scopul templelor și importanța lor pentru membrii Bisericii, vă rugăm să accesați https://www.mormonii-stiri.ro/articol/Temple.

Pentru mai multe informații despre Templul Roma, vă rugăm să accesați http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.