Comunicat de presă

Profetul anunță opt temple noi în cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2019

Președintele Nelson menționează, de asemenea, că, în curând, va începe renovarea templelor din perioada pionierilor, inclusiv a Templului Salt Lake.

La încheierea celei de a 189-a Conferințe Generale Bianuale, președintele Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a anunțat că se vor construi opt temple noi. Aceasta face ca numărul total al templelor în funcțiune (162) și cel al templelor anunțate sau în curs de construire (47) să ajungă la 209 în întreaga lume.

Noile temple vor fi în:

Pago Pago, Samoa Americană;
Okinawa City, Okinawa;
Neiafu, Tonga;
Tooele Valley, Utah;
Moses Lake, Washington;
San Pedro Sula, Honduras;

Antofagasta, Chile;
Budapesta, Ungaria.

          

Președintele Nelson a oferit, de asemenea, informații noi privind renovarea templelor din perioada pionierilor. Dânsul a spus că planurile pentru renovarea Templului Salt Lake, Pieței Templului și a zonei adiacente de lângă Clădirea birourilor Bisericii vor fi anunțate vineri, 19 aprilie 2019. Dânsul a mai spus că Templul Manti și Templul Logan vor fi renovate în anii care vor urma. (Planurile pentru renovarea extinsă a Templului St. George au fost anunțate în ianuarie.)

„Aceste lucrări vor necesita închiderea fiecărui templu un anumit timp”, a spus președintele Nelson. „Membrii Bisericii pot continua să se bucure de preaslăvirea și slujirea în templu în alte temple din apropiere. Când fiecare proiect va fi finalizat, fiecare templu istoric va fi rededicat.”

De când a devenit președintele Bisericii, în luna ianuarie a anului 2018, președintele Nelson a anunțat 27 de temple noi. În luna octombrie a anului trecut, dânsul a anunțat 12 (cel mai mare număr de temple anunțat într-o singură zi), iar în luna aprilie a anului trecut, dânsul a anunțat șapte temple noi.

Pago Pago, Samoa Americană

Acest templu va fi primul în Samoa Americană. Acest teritoriu al S.U.A., format din șapte insule și recife de corali, are o populație de 56.000 de locuitori, dintre care 16.390 de sfinți din zilele din urmă. Având în vedere că membrii Bisericii reprezintă aproape 30% din populația acestei țări, Samoa Americană are una dintre cele mai dense concentrări de sfinți din zilele din urmă din lume.

Okinawa, Japonia

Regiunea Okinawa este formată din peste 150 de insule din Marea Chinei de Est, între Taiwan și principalul teritoriu al Japoniei. Templul Okinawa, Japonia, va fi cea de-a patra casă a Domnului în această țară. Japonia, o țară cu 127 de milioane de locuitori, are aproape 130.000 de sfinți din zilele din urmă organizați în peste 260 de congregații. Biserica există în Japonia din anul 1901.

Neiafu, Tonga

Templul Neiafu va fi a doua casă a Domnului din regatul polinezian format din peste 170 de insule din Pacificul de Sud. Prima a fost Templul Nuku'alofa, Tonga, finalizat în anul 1983. Cei 65.000 de sfinți din zilele din urmă din Tonga reprezintă 60% din cei 108.000 de rezidenți ai țării – ceea ce face ca Tonga să fie țara cu cea mai densă populație de sfinți din zilele din urmă din lume. Biserica este prezentă în Tonga încă din anul 1891.

Tooele Valley, Utah

Acesta va fi primul templu în Tooele. Fiind sediul central mondial al Bisericii, Utah are 2,1 milioane de membri ai Bisericii din cele 3,2 milioane de locuitori (65.6% din populația statului). În acest stat, sunt 17 temple în funcțiune: Templul Bountiful, Templul Brigham City, Templul  Cedar City, Templul Draper, Templul  Logan, Templul  Jordan River, Templul  Manti, Templul  Monticello, Templul  Mount Timpanogos, Templul Ogden, Templul  Oquirrh Mountain, Templul  Payson, Templul  Provo City Center, Templul  Provo, Templul  St. George, Templul  Salt Lake și Templul Vernal. Templul Saratoga Springs a fost anunțat în cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2017, Templul Layton Utah a fost anunțat în luna aprilie a anului 2018 si un templu in Washington County,Utah a fost anuntat in octombrie 2018. Noul Templu Tooele, situat în apropierea orașului Salt Lake, va fi cea de 21-a casă a Domnului din Utah.

Moses Lake, Washington

Acesta va fi cel de-al patrulea templu în statul Washington. Celelalte se află în Richland, Bellevue și Spokane. Aproape 290.000 de sfinți din zilele din urmă, organizați în 546 de congregații, locuiesc în acest stat. În luna septembrie a anului 2018, președintele Nelson s-a adresat unui grup de aproximativ 49.000 de sfinți din zilele din urmă în Safeco Field, Seattle.

San Pedro Sula, Honduras

Numărul membrilor Bisericii în Honduras a crescut exponențial în ultimii 40 de ani. În anul 1980, acolo erau 6.300 de sfinți din zilele din urmă; în prezent, acolo sunt peste 178.200. Acest templu va fi al doilea în Honduras și al optulea în America Centrală. Celelalte case ale Domnului din regiune sunt Templul Tegucigalpa, Honduras; Templul San José, Costa Rica; Templul San Salvador, El Salvador; Templul Guatemala City, Guatemala;Templul Quetzaltengo Guatemala, Templul Managua, Nicaragua (anunțat) și Templul Panama City, Panama.

Antofagasta, Chile

Acesta va fi al treilea templu în Chile, țară a cărei populație de 18 milioane de locuitori include 595.500 de sfinți din zilele din urmă. Primul templu în această țară a fost construit în Santiago in 1983 si rededicat  in 2006. Al doilea templu construit a fost Templul Concepción, în luna octombrie a anului 2018. Biserica lui Isus Hristos este în Chile începând din anii 1950, iar acum are peste 600 de congregații.

Budapesta, Ungaria

Templul din Budapesta va fi prima casă a Domnului din această țară și a 16-a clădire de acest gen în Europa. Celelalte temple ale Bisericii în această zonă sunt: Templul Berna, Elveția; Templul Copenhaga, Danemarca; Templul Frankfurt, Germania; Templul Freiberg, Germania; Templul Kiev, Ucraina; Templul Lisabona, Portugalia (în construcție); Templul Londra, Anglia; Templul Madrid, Spania; Templul Paris, Franța; Templul Preston, Anglia; Templul Roma, Italia; templul din Rusia (anunțat în luna aprilie a anului 2018), Templul Stockholm, Suedia, Templul Haga, Olanda și Templul Helsinki, Finlanda. În Ungaria sunt 5.250 de sfinți din zilele din urmă organizați în 22 de congregații. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a avut o prezență mică în Ungaria încă de la sfârșitul anilor 1800, însă nu a fost recunoscută legal până în anul 1988.

Noutăți despre celelalte temple aflate în construcție sau în renovare

Templul Kinshasa, Republica Democrată Congo (14 aprilie), Templul Fortaleza, Brazilia (2 iunie) și Templul Port-au-Prince, Haiti ( 1 septembrie) sunt programate pentru a fi dedicate în acest an. Templul Memphis, Tennessee (5 mai); Templul Oklahoma City, Oklahoma (19 mai) și Templul Oakland, California (16 iunie) sunt programate pentru a fi rededicate. Opt temple sunt în proces de renovare: Templul Asunción, Paraguay; Templul Baton Rouge, Louisiana; Templul Frankfurt, Germania; Templul Hamilton, Noua Zeelandă; Templul Mesa, Arizona; Templul Raleigh, Carolina de Nord; Templul Tokyo, Japonia și Templul Washington D.C. Casele Domnului aflate în renovare sunt considerate temple în funcțiune.

Despre temple

Sfinții din zilele din urmă consideră templele ca fiind „casa Domnului”, cele mai sacre locuri de pe pământ. Templele diferă de casele de întruniri sau de capelele în care toată lumea este binevenită să participe la adunările de preaslăvire de duminica. În templu, învățăturile lui Isus Hristos sunt confirmate prin intermediul căsătoriei, botezului și al altor ceremonii care unesc familiile pentru eternitate. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.