Comunicat de presă

Primele săpături la Templul Lisabona, Portugalia

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat azi că primele săpături pentru Templul Lisabona se vor efectua în data de 5 decembrie 2015 la ora 12:00 (prânz). Locul în care se va afla templul se află în Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa. Participarea la această ceremonie se face numai pe bază de invitaţie, publicul larg fiind invitat să urmărească ceremonia transmisă în direct în casele de întruniri locale.

Templul Lisabona, Portugalia, va fi primul templu al Bisericii din această ţară şi al 14-lea din Europa. Preşedintele Thomas S. Monson a anunţat Templul Lisabona, Portugalia în conferinţa generală din octombrie 2010. Biserica are în prezent 148 de temple în funcţiune în întreaga lume. 

Templele sfinţilor din zilele din urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capelele în care membrii se adună duminica pentru a preaslăvi. Templul este considerat o „casă a Domnului” în care învăţăturile lui Hristos sunt reafirmate prin intermediul căsătoriei, botezului şi al altor rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În interior, membrii învaţă mai multe despre scopul vieţii şi fac legăminte de a sluji lui Isus Hristos şi semenilor lor.

NOTĂ: Pentru ceremonia primelor săpături se va pune la dispoziţie o zonă pentru mass-media. Cei din mass-media care doresc să relateze despre acest eveniment sunt rugaţi să fie la faţa locului nu mai târziu de ora 11:30, în vederea înregistrărilor video şi audio şi a fotografierii în timpul cuvântărilor rostite şi a efectuării săpăturilor. Totuşi, mass-media este rugată, cu respect, să nu înregistreze rugăciunea de dedicare.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.