Comunicat de presă

Prima Preşedinţie exprimă dragoste şi suport pentru poporul francez

Steagul fracez arborat pe toate clădirile Bisericii din Piaţa Templului

Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zielel din Urmă a făcut următoarea declaraţie în legătură cu atacurile din Paris:

„Împreună cu toţi cei din jurul lumii, jelim astăzi în timp ce ne gândim la tragediile oribile care au avut loc la Paris. Ne rugăm pentru cei afectaţi, pentru familiile lor şi pentru cei dragi ai lor, pentru conducătorii naţiunilor şi, în special, pentru oamenii din Franţa care se străduie să-şi revină din suferinţa atât de profundă provocată de violenţă şi pierderi de vieţi omeneşti. Am solicitat ca steagurile din Piaţa Templului să fie arborate în bernă şi ca steagul Franţei să fie arborat aici ca o expresie a dragostei şi susţinerii noastre faţă de ei. În aceste vremuri de nesiguranţă şi disperare, îi rugăm pe membrii Bisericii de pretutindeni să ni se alăture în rugăciune pentru ca pacea Salvatorului Isus Hristos să aducă alinare, vindecare, comprehensiune şi speranţă”.

„Comme des gens du monde entier, nous sommes profondément affligés aujourd'hui par les horribles tragédies qui se sont produites à Paris. Nous prions pour les victimes, pour leurs familles et leurs êtres chers, pour les dirigeants des pays et, tout particulièrement, pour le peuple de France, qui s'efforce de se remettre de la violence et de la perte qui les touchent si profondément. Nous avons demandé que les drapeaux de Temple Square (Salt Lake City, Utah) soient descendus à mi-mât et que le drapeau français soit hissé pour exprimer aux Français notre amour et notre soutien. Dans ces heures d'incertitude et de désespoir, nous demandons aux membres de l'Église de partout de prier avec nous pour que la paix du Sauveur Jésus-Christ apporte la consolation, la guérison, la compréhension et l'espérance.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.