Comunicat de presă

Preşedintele Uchtdorf oferă o donaţie Programului Alimentar al ONU

În timpul unei vizite recente la Roma, Italia, preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a oferit, în numele Bisericii, o donaţie de 3 milioane de dolari Programului Alimentar Mondial (PAM) al Naţiunilor Unite (ONU). În data de 17 iulie, preşedintele Uchtdorf s-a întâlnit cu Ertharin Cousin, director executiv al PAM. Donaţia va fi folosită pentru a furniza hrană refugiaţilor şi persoanelor strămutate în Camerun, Ciad şi Siria.

Existând 65 de milioane de refugiaţi în întreaga lume, Biserica şi-a luat angajamentul să le aline suferinţa în toate formele sale, inclusiv foamea.

„Am oferit Programului Alimentar Mondial un cec, în numele [membrilor Bisericii]. Donaţiile generoase ale membrilor noştri din toată lumea fac posibilă o astfel de donaţie. Angajamentul şi hotărârea lor colectivă de a face ceva şi nu doar de a spune ceva, în cele din urmă, va conta foarte mult în vieţile copiilor lui Dumnezeu”, a spus preşedintele Uchtdorf.

 

În timpul vizitei sale în Europa, preşedintele Uchtdorf a vizitat, de asemenea, două tabere de refugiaţi de lângă Atena. În tabăra Pireu, gazda dânsului a fost Catholic Relief Services (CRS) (Serviciile Catolice de Ajutorare), care ajută aproximativ 1300 de oameni din afara Atenei. De asemenea, International Rescue Committee (IRC) (Comitetul Internaţional de Salvare) l-au invitat la tabăra de refugiaţi Eleonas, care este acum căminul a peste 2.400 de persoane.

LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU), braţul umanitar al Bisericii, este în parteneriat cu CRS (Serviciile Catolice de Ajutorare) şi IRC (Comitetul Internaţional de Salvare) pentru a ajuta refugiaţii din Europa şi din întreaga lume.

Acesta este al treilea an consecutiv în care LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU) s-a asociat cu organizaţia ONU pentru a combate foametea. Anul trecut, Biserica s-a alăturat efortului de a potoli foamea celor care sufereau ca urmare a secetei din Etiopia. În anul 2014, s-a oferit ajutor pentru a-i hrăni pe cei care erau afectaţi de criza provocată de Ebola.

Se estimează că, în prezent, există 795 milioane de oameni care suferă de foame în lume şi aproximativ unul din nouă duce lipsă de hrană în fiecare zi. Malnutriţia afectează unul din doi oameni de pe planetă. PAM este cea mai mare organizaţie umanitară mondială care se luptă cu foametea în întreaga lume. Aceasta oferă hrană în situaţii de urgenţă şi, de asemenea, colaborează cu comunităţi pentru a îmbunătăţi nutriţia şi pentru a dezvolta capacitatea de adaptare. În fiecare an, PAM asistă, în medie, circa 80 de milioane de oameni în aproximativ 80 de ţări.

PAM şi-a luat angajamentul de a crea, până în anul 2030, o lume în care să nu existe foamete, după cum este subliniat în documentul Sustainable Development Goals (Obiectivele pentru dezvoltare durabilă), adoptat de liderii mondiali în luna septembrie a anului trecut.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.