Comunicat de presă

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, vizitează Templul Lisabona

Președintele primește istoria familiei de la un conducător al Bisericii

LISABONA – Președintele Republicii Portugheze, domnul Marcelo Rebelo de Sousa, a vizitat Templul Lisabona, Portugalia, al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, în data de 29 august 2019. Odată cu această ocazie istorică, președintele Portugaliei a primit, de asemenea, propria istorie a familiei de la vârstnicul José A. Teixeira, din Președinția celor Șaptezeci, care a inclus un grafic înrămat a patru generații și o carte care documentează strămoșii președintelui.

 

După ce i s-a înmânat istoria familiei, președintele Rebelo de Sousa a spus: „Bunicul meu a plecat in Brazilia cand era foarte tanar, apoi a plecat in Angola. Acolo a devenit un comerciant foarte cunoscut. Povestile de acest gen sunt foarte importante si stiu ca biserica voastra este pro- familie, asa cum sunt si eu. [Familia] este baza societatii.”

Vârstnicul Teixeira, originar din Portugalia și convertit al Bisericii, a explicat că cercetarea privind istoria familiei și templele Bisericii sunt strâns legate. „Templele sunt case sacre ale lui Dumnezeu, în care efectuăm ceremonii pentru noi înșine și pentru și în folosul strămoșilor noștri, care leagă familiile noastre pentru totdeauna. Acesta este motivul pentru care suntem angajați în mod activ în cercetarea genealogică.”

        

Pe lângă vârstnicul Teixeira, președintele Rebelo de Sousa a fost însoțit de vârstnicul Gary B. Sabin, președintele Zonei Europa a Bisericii, și vârstnicul Joaquim Moreira, autoritate a zonei-Cei Șaptezeci și responsabil pentru casa deschisă a templului.

Delegația a vizitat templul din Lisabona și împrejurimile templului, unde președintele Rebelo de Sousa a putut vedea, pentru prima dată, arhitectura deosebită și camerele în care se înfăptuiesc rânduielile, unde membrii învață despre scopul vieții și fac promisiuni de a-I sluji lui Isus Hristos.

Vârstnicul Teixeira i-a încurajat și pe alții să viziteze templul în timpul casei deschise: „Vreau ca oamenii să vină să vadă templul. Este frumos și mai ales este plin de însemnătate, plin de sens al vieții și ce înseamnă viața pentru noi ca familii. Ceea ce facem în templu nu este secret, ci este special și sacru”.

Templul Lisabona va fi deschis pentru a fi vizitat de publicul larg până în data de 7 septembrie 2019. Templul va fi dedicat duminică, 15 septembrie 2019, în trei sesiuni de dedicare, de către vârstnicul Neil L. Andersen, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. Sesiunile de dedicare vor fi transmise în casele de întruniri ale Bisericii din Portugalia. Templul va deveni cel de-al 166-lea templu în funcțiune al Bisericii din întreaga lume.

În prezent, există aproximativ 45.000 de membri ai Bisericii în mai mult de 65 de congregații din Portugalia, mulți dintre aceștia fiind a doua și a treia generație de sfinți din zilele din urmă. Primii misionari au ajuns în Portugalia în anul 1975 iar, la scurt timp, a fost organizată o mică congregație.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.