Comunicat de presă

Noile prezentări video din Cartea lui Mormon aduc la viață povestiri din scripturi

Continuându-se un proiect desfășurat de-a lungul unui deceniu prin care se explică mai clar scripturile, primele prezentări video pentru proiectul privind Cartea lui Mormon au fost lansate în data de 20 Septembrie 2019.

Continuându-se un proiect desfășurat de-a lungul unui deceniu prin care se explică mai clar scripturile, primele prezentări video pentru proiectul privind Cartea lui Mormon au fost lansate în data de 20 Septembrie 2019.

 

Aceste prezentări video au la bază primele 18 capitole din Cartea lui Mormon, un volum de scripturi asemănător Bibliei considerat sacru de către membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Deși au fost filmate în limba engleză, prezentările video vor fi traduse și împărtășite mai întâi în 15 limbi.

Lansarea este programată să preceadă noua programă de învățământ a Bisericii concentrată asupra căminului pentru anul 2020. Începând din ianuarie 2019, membrii Bisericii pot studia Noul Testament folosind The Life of Jesus Christ Bible Videos (Viața lui Isus Hristos – prezentări video din Biblie). Începând cu luna ianuarie a anului viitor, programa Vino și urmează-Mă pentru anul 2020 se va concentra asupra Cărții lui Mormon și va fi completată cu noi prezentări video.

Conducătorii Bisericii se așteaptă ca prezentările video să aducă oamenii mai aproape de Dumnezeu și de Isus Hristos și să-i ajute să înțeleagă principiile doctrinare din Cartea lui Mormon.

„Aceasta va fi ceva care va înlesni cuvintelor scrise din Cartea lui Mormon să ajute oamenii să simtă puterea învățăturilor Cărții lui Mormon”, a spus vârstnicul Echo Hawk, membru din Cei Șaptezeci care face parte din comitetul de conducere al acestui proiect. „Aceasta este o acțiune prioritară [a Bisericii] de a transmite acest mesaj întregii lumi.”

„Acest proiect a făcut ca scripturile să prindă viață într-o măsură și mai mare”, a spus producătorul Aaron Merrell. „Aceste evenimente au fost trăite de oameni reali. Ei au trecut prin aceste vremuri dificile reale, prin aceste încercări reale și au trăit aceste experiențe reale. Este, pur și simplu, fantastic să vezi cum proiectul funcționează, să vezi echipa lucrând din greu, actorii jucând atât de bine. Proiectul are parte de multă pasiune și dragoste.”

Întreaga serie de prezentări video va acoperi aproximativ 60% din capitolele Cărții lui Mormon. Astfel, conducătorii Bisericii speră ca prezentările video să-i îndemne pe cei care le vizionează să citească și cartea.

„Producem, regizăm și interpretăm pe roluri în așa fel, încât sperăm ca aceste prezentări video să atragă oamenii către carte pentru a citi din ea mai în profunzime despre ceea ce au văzut”, a spus vârstnicul Kim B. Clark, din Cei Șaptezeci.

În afară de programa Vino și urmează-Mă, prezentările video vor fi folosite, de asemenea, în acțiunile de muncă misionară și vor fi vizionate individual și împreună cu familia. Fragmente și imagini vor fi puse, de asemenea, la dispoziție pentru proiecte necomerciale.

Într-un final, prezentările video vor fi puse la dispoziție pe un nou canal YouTube pentru prezentări video din Cartea lui Mormon, pe churchofjesuschrist.org, pe Mormon Channel și pe aplicația Biblioteca Evangheliei. Biblioteca video va include până la 180 de prezentări video de câte 3-5 minute fiecare și încă maximum 60 de câte 10-20 de minute fiecare.

Acest proiect a fost anunțat în noiembrie 2016 că urmează celui intitulat Viața lui Isus Hristos – prezentări video din Biblie care a fost finalizat în același an. Filmările au început în iunie 2017 și se preconizează că vor dura șase ani. Echipa a filmat în Utah și în diferite locuri din America de Nord.

Vizionați momente din culise din al doilea sezon de filmări în Utah.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.