Comunicat de presă

Membrii din Europa ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă împărtășesc ce înseamnă pentru ei conferința generală

FRANKFURT – Milioane de oameni de pe tot globul vor participa la Conferința Generală Bianuală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă care va avea loc în perioada 5-6 octombrie

FRANKFURT – Milioane de oameni de pe tot globul vor participa la Conferința Generală Bianuală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă care va avea loc în perioada 5-6 octombrie. Deși este aproape imposibil să faci un sondaj în care să-i implici pe toți cei peste jumătate de milion de membri care locuiesc în Europa, prin intermediul interviurilor luate pe tot continentul, acești membri împărtășesc de ce prețuiesc conferința generală.

Membrii participă la conferință, deoarece cred că vorbitorii sunt purtători de cuvânt ai lui Dumnezeu. Pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, conferința generală este o ocazie de a auzi voia lui Dumnezeu transmisă printr-un profet din zilele noastre, președintele Russell M. Nelson.

       Astfel, pentru Goran Štrbački, convertit din Belgrad, Serbia, conferința generală este un eveniment important. „Din șase în șase luni, avem privilegiul de a-i auzi pe profet și pe apostoli transmițându-ne mesajul Tatălui. Aceasta este perioada în care Dumnezeu ni Se adresează din plin, iar eu doresc să fiu acolo și să ascult.”

Conferința bianuală cuprinde cinci sesiuni pline de îndrumare și de mesaje din partea conducătorilor Bisericii. Membrii compară faptul de a-i asculta pe profeții din zilele noastre cu acela de a-i asculta pe Moise, Avraam, Petru sau Pavel în perioadele biblice.

Štrbački explică faptul că existența profeților în viață este ceea ce l-a atras către Biserică. „Când am fost învățat primele lecții despre Evanghelie, știam că, în trecut, Dumnezeu a chemat profeți care să propovăduiască poporului Său.  Așadar, mi s-a părut normal să avem profeți în zilele noastre care să ne conducă. Cred că profetul, consilierii săi și cei Doisprezece Apostoli din Biserica noastră nu sunt tentative de a copia organizarea Bisericii originale, ci sunt ucenici adevărați ai Domnului Isus Hristos, chemați de El și că ei au autoritatea Sa de a propovădui copiilor lui Dumnezeu.”

      Fratele Savic, din Serbia, este de acord că acest eveniment, conferința generală, nu este doar pentru Biserică. „Mesajele pe care le primim prin profeți și apostoli nu sunt trimise doar nouă, Bisericii lui Hristos, cu și întregii lumi.” Aceasta îl motivează să-i invite și pe alții să participe. „Când am invitat oameni care nu sunt membri ai Bisericii să vizioneze conferința generală, fiecare în parte mi-a spus că mesajele au fost clare, înălțătoare și plăcute.”

„Am o mărturie puternică despre chemarea divină pe care o au profetul și apostolii noștri”, a spus Daniel Ašler, din Celje, Slovenia. „În fiecare zi aștept cu nerăbdare următoarea conferință generală, așteptând să văd ce-mi va spune Domnul să fac mai departe, cum să fiu mai bun și cum să mă apropii mai mult de El și de Fiul Său.”

    

Matthew Roberts, din Anglia, împărtășește de ce așteaptă cu nerăbdare conferința. „Faptul de a ști că avem ocazia să primim revelație de la Salvatorul nostru prin slujitorii Săi desemnați, mă alină din plin. A fost important pentru mine personal pe măsură ce m-am străduit să fiu un soț, un tată și un ucenic al lui Hristos mai bun.”

Conferința generală le permite, de asemenea, membrilor Bisericii să caute răspunsuri la întrebările lor. Nancy Bertilson, din Suedia, explică: „În luna aprilie a anului 2016, mă rugasem de mulți ani pentru anumiți oameni care însemnau mult pentru mine. Când vârstnicul Holland a vorbit, am primit o confirmare fermă, asemenea unui foc, în inima mea, că Dumnezeu urma să-mi răspundă la rugăciune”.

           

Bertilson explică faptul că ascultarea în propria limbă are un impact și mai mare. „După mai multe săptămâni, am ieșit la plimbare în minunata mea țară și m-am hotărât să ascult, din nou, acea cuvântare. Am ales s-o ascult în suedeză. Am trăit o experiență și mai puternică. Mă rog în suedeză; predau în suedeză și îmi depun mărturia în suedeză. De data aceasta, mesajul mi-a pătruns și mai profund în inimă în limba mea. Știu că rugăciunile mele urmează să-și primească răspunsul.”

Membrii Bisericii cred, de asemenea, că acest eveniment, conferința generală, este o perioadă de reîmprospătare. „Așa cum alpiniștii au tabere de-a lungul escaladelor, unde-și pot pregăti echipamentul, unde se pot relaxa și unde se pot întări unul pe altul pentru următoarea etapă a călătoriei lor, tot așa și noi avem nevoie de un loc pentru a ne întări din punct de vedere spiritual unul pe altul. Conferința generală este acea tabără”, a împărtășit Patrik Sirota, membru al Bisericii din Slovacia.

Sora Eva Ivanová, membră din Republica Cehă, a discutat despre importanța reîncărcării bateriilor noastre spirituale în fiecare săptămână ducându-ne duminica la Biserică. Conferința generală este pentru ea „un extra bonus, asemenea unei bombe de vitamine. Mă pune pe picioare. Conferința generală îmi dă foarte multă energie”.

Toată lumea este invitată să participe la conferința generală. Conferința va fi transmisă în direct, la OVM, însă participanții o pot viziona online după aceea sau pot citi cuvântările pe churchofjesuschrist.org.

Programul Conferinței Generale din luna octombrie a anului 2019

  • Sesiunea Generală a Femeilor în vârstă de cel puțin opt ani va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, la ora 6:00 p.m. OVM (ora de vară în zona de munte), sau va putea fi urmărită duminică, 6 octombrie, la ora 2:00 a.m. CET (ora Europei Centrale).
  • Cele patru sesiuni generale pentru toți membrii vor avea loc sâmbătă și duminică, 5 și 6 octombrie, la ora 10:00 a.m. și 2:00 p.m. OVM, sau vor putea fi urmărite la ora 6:00 p.m. și la ora 10:00 p.m. CET.

Urmați hashtagul #ConferintaGenerala pentru a vedea cum a inspirat această conferință milioane de oameni

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.