Comunicat de presă

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă slujesc ca voluntari la Cupa Mondială

Rusia a declarat anul 2018 „Anul voluntarului”. Cupa Mondială a oferit membrilor ruși ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (mormonii) ocazia să participe în calitate de voluntari la meciuri.

 

Fanii fotbalului din întreaga lume au remarcat ospitalitatea rușilor și disponibilitatea lor constantă de a contribui la rezolvarea problemelor; printre cei care slujesc se numără și membri ai Bisericii. Unul dintre membri care a slujit ca voluntar a spus: „Am participat de mai multe ori la diferite programe de voluntariat, inclusiv la evenimente sociale, caritabile și sportive. În acest an am fost destul de norocos să trec testul și să devin interpret voluntar al Cupei Mondiale, care se desfășoară aici pentru prima dată în istoria țării noastre. Echipa de voluntari este compusă din persoane de diferite profesii și vârste, printre care studenți, pensionari și chiar familii întregi. Devenind voluntar, te alături mișcării a mii de oameni care fac posibil un eveniment precum Cupa Mondială. Voluntariatul este o ocazie de a crea legături cu cei din jurul nostru și de a avea experiențe neprețuite.” Un alt membru al Bisericii care slujește ca voluntar ne-a spus povestea sa: „Îmi place fotbalul și când am aflat că Rusia va găzdui Cupa Mondială, am vrut foarte mult să particip, pentru că o astfel de șansă se întâmplă o dată în viață. M-am înscris acum doi ani pentru a deveni voluntar și am fost selectat. Mă bucur, de asemenea, că familia mea mă sprijină în această slujire; în caz contrar, ar fi imposibil.” Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (mormonii) sunt participanți activi ai programelor de voluntariat, deoarece slujirea dezinteresată față de aproapele lor le permite să urmeze calea lui Isus Hristos.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.