Articol de ştiri

Cu prilejul Crăciunului, Biserica lansează iniţiativa „Luminează lumea”

Campania la nivel global online se concentrează asupra slujirii asemănătoare celei oferite de Hristos

O iniţiativă la nivel global, pentru a sărbători naşterea lui Isus Hristos şi a-i îndemna pe oameni să slujească altora în perioada Crăciunului, este lansată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Iniţiativa cu prilejul Crăciunului, numită „Luminează lumea”, va ajunge la publicul din întreaga lume începând de vineri, 25 noiembrie până în 1 ianuarie.

             

Iniţiativa se concentrează asupra sărbătoririi şi răspândirii luminii lui Isus Hristos, „lumina lumii” (Ioan 8:12). „Pe măsură ce urmăm exemplul Salvatorului şi trăim aşa cum a trăit şi a propovăduit El, acea lumină va arde în noi şi va lumina calea pentru alţii”, a spus preşedintele Thomas S. Monson într-o cuvântare la conferinţa generală din octombrie 2015.

Conţinutul materialului care poate fi împărtăşit este disponibil online pe www.mormon.org începând cu data de 25 noiembrie, inclusiv o prezentare video care invită publicul ca, în perioada Crăciunului, să săvârşească fapte de slujire urmând exemplul lui Hristos. Acţiunea de slujire începe joi, 1 decembrie, cu o Zi Internaţională de Slujire.

              

O versiune care poate fi vizionată/descărcată a prezentării video principale este disponibilă şi pe aplicaţia Bisericii Biblioteca Evangheliei. Pe lângă acestea, 25 de prezentări video scurte care oferă idei zilnice de slujire pot fi împărtăşite pe reţelele de socializare în timpul iniţiativei. Aceste prezentări video scurte vor fi disponibile în limbile: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză şi spaniolă. Pentru alte limbi europene, vor fi disponibile meme dedicate Crăciunului.

Conţinutul care poate fi împărtăşit este postat pe paginile reţelelor de socializare asociate site-ului mormon.org. Cei de pe reţelele de socializare sunt îndemnaţi să-şi împărtăşească experienţele folosind hashtag-ul #LIGHTtheWORLD sau traducerea locală #LumineazaLumea.

            

Website-ul, disponibil în limbile engleză, spaniolă şi portugheză, expune un calendar pe o perioadă de 4 săptămâni care precede Crăciunul, ce poate fi descărcat, numit „În 25 de moduri. În 25 de zile.” O pagină de destinaţie a site-ului web este asigurată pentru încă 26 de limbi. Calendarul oferă idei zilnice pentru a planifica ocaziile de slujire în luna decembrie, pregătind Ziua de Crăciun.

Pe lângă acestea, iniţiativa este oferită prin site-uri pe Internet, în prezentări din centrele de vizitatori ale Bisericii din lumea întreagă, unde se vorbesc limbile engleză şi spaniolă, ca instrumente ale membrilor şi misionarilor şi publicitate în aer liber, inclusiv panouri publicitare în Times Square din oraşul New York; oraşul Salt Lake; Los Angeles; Johannesburg, Africa de Sud; Filipine; şi Mexic.

Prezentarea video principală a fost publicată în 33 de limbi - albaneză, armeană, cebuană, chineză, croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, fijiană, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, indoneziană, italiană, japoneză, coreeană, letonă, mongolă, norvegiană, polonă, portugheză, română, rusă, samoană, spaniolă, suedeză, tagalog, thai, tongană şi ucraineană.

     

Departamentul Misionari al Bisericii sponsorizează de câţiva ani iniţiativele de Crăciun şi de Paşte, pentru ca mesajul Bisericii care exprimă faptul că Isus Hristos S-a născut, a trăit, a murit şi a fost înviat pentru a salva întreaga omenire să ajungă la un public mai larg.

În luna decembrie a anului trecut, iniţiativa de Crăciun numită „A fost născut un Salvator” a ajuns la milioane de oameni din întreaga lume. Prezentarea video a avut peste 50 de milioane de vizionări. Tot la milioane de oameni a ajuns primăvara trecută iniţiativa de Paşte, numită „Să Îl urmăm”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.