Comunicat de presă

În cadrul unei conferințe mondiale, conducătorii Bisericii oferă o chemare de a-i inspira, clădi și înălța pe alții

În data de 1-2 aprilie, în timp ce sărbătoreau săptămâna sacră a Paștelui, milioane de oameni s-au adunat din întreaga lume pentru Conferința Generală Bianuală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Pe parcursul a cinci sesiuni, care au fost transmise în direct în 70 de limbi, conducătorii la nivel mondial ai Bisericii s-au adresat membrilor și prietenilor cu mesaje concentrate asupra lui pe Isus Hristos.

Vârstnicul Gary E. Stevenson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a început conferința citându-l pe eruditul englez în Noul Testament, N.T. Wright, care a spus: „Ar trebui să facem pași pentru a sărbători Paștele în moduri noi și creative: prin artă, literatură, jocuri pentru copii, poezie, muzică, dans, festivaluri, clopoței, concerte speciale… Paștele este cea mai mare sărbătoare a noastră”. Dânsul a continuat: „Scoateți Paștele și nu mai aveți un Nou Testament; nu mai aveți creștinism”.

Bonnie H. Cordon, președinta generală a Tinerelor Fete, a spus că adevărata bucurie depinde de dorința fiecăruia de a se apropia mai mult de Hristos și de a vedea ei înșiși că El este propriul lor Salvator.

În sesiunea de sâmbătă după-amiază, vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, i-a încurajat pe părinți să-și ajute copiii să-și clădească credința în Isus Hristos, să iubească Evanghelia Sa și să se pregătească pentru o viață de alegeri neprihănite. Dânsul ne-a asigurat că Dumnezeu iubește și sprijină întotdeauna familiile.

În timpul sesiunii de duminică dimineață, președinta generală a Societății de Alinare, Camille N. Johnson, i-a încurajat pe cei care ascultau să găsească alinare în Isus Hristos, Care poate ușura și ridica poveri. Societatea de Alinare este organizația femeilor din Biserică.

Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a încheiat sesiunea de duminică dimineață cu o rugăminte de a deveni împăciuitori și de a-i respecta pe alții. Într-o lume în care vulgaritatea, criticarea și clevetirea la adresa altora sunt atât de răspândite, noi trebuie să căutăm să-L urmăm pe Salvator fiind buni cu alții. Președintele Nelson ne-a învățat că ceea ce definește un împăciuitor este caritatea și că aceasta este antidotul pentru ceartă.

În timpul conferinței, membrii Bisericii au susținut, de asemenea, schimbări în cadrul conducerii. Cinci noi autorități generale-Cei Șaptezeci au fost chemate, printre care vârstnicul Alan T. Phillips, născut în Kent, Anglia, și vârstnicul Christophe G. Giraud-Carrier, născut în Lyon, Franța.

Cei Șaptezeci din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă slujesc în calitate de „martori speciali” și îi ajută pe Cei Doisprezece Apostoli „să clădească Biserica și să aibă grijă de toate treburile”.

La încheierea sesiunii de duminică după-amiază, președintele Nelson a anunțat planurile de a construi 15 temple noi în întreaga lume, unul fiind situat în Hamburg, Germania. Acesta va fi cel de-al treilea templu al țării, pe lângă Templul Frankfurt, Germania, și Templul Freiberg, Germania.

Sunt 14 temple în Europa, alte șase temple fiind anunțate în cadrul conferințelor recente.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.