Prim plan

Grija față de cei nevoiași – Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă donează timp și bani pentru acțiuni umanitare

De la înființarea sa oficială în anii 1980, LDS Charities a oferit milioane de euro și milioane de ore de voluntariat pentru a se îngriji de cei nevoiași din întreaga lume, indiferent de rasă, religie sau naționalitate.

De la înființarea sa oficială în anii 1980, LDS Charities a oferit milioane de euro și milioane de ore de voluntariat pentru a se îngriji de cei nevoiași din întreaga lume, indiferent de rasă, religie sau naționalitate.

            

În anul 1985, lumea a aflat de foametea cumplită din Etiopia care a ucis sute de mii de oameni. Spencer W. Kimball, președintele de atunci al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a rugat membrii Bisericii să postească 24 de ore și să doneze banii pe care i-ar fi cheltuit pentru acele mese pentru a ajuta oamenii din Etiopia afectați de foamete. Membrii din întreaga lume au răspuns chemării și au donat peste 11 milioane de dolari. De atunci, membrii Bisericii și alți oameni generoși au continuat să doneze fonduri.

Biserica lui Isus Hristos a oficializat acțiunile sale umanitare înființând LDS Charities. Fiind o organizație non-profit unică, finanțată de Biserică, 100% din toate fondurile și bunurile donate merg direct către acțiuni umanitare desfășurate în 189 de țări. LDS Charities a fost înființată pentru a ușura suferința, a promova bizuirea pe forțele proprii și a oferi ocazii de slujire. Hristos ne-a învățat: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut” (Matei 25:40). Biserica lui Isus Hristos crede cu fermitate că are responsabilitatea de a purta de grijă tuturor celor aflați la nevoie, așa cum ne-a poruncit Hristos.

Lucrând cu organizații și încheind parteneriate internaționale, naționale și locale, LDS Charities reușește să ofere ajutor celor aflați la nevoie și să reacționeze în situații de urgență și de dezastre naturale.

Ajutor umanitar oferit în anul 2018

[Pentru mai multe detalii, accesați ldscharities.org pentru a vedea un raport sintetizat despre ajutorul oferit în anul 2018]https://www.latterdaysaintcharities.org/pages/2018-lds-charities-annual-report

Povestea începutului LDS Charities:https://www.latterdaysaintcharities.org/videos

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.