Comunicat de presă

Generația care se ridică din Marea Britanie și Irlanda „înalță spiritual în locul în care se află"

„Generația care se ridică” din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a răspuns cu „da!” în data de 11 septembrie 2021 slujind aproapelui lor în moduri mari și mici. Tineri, misionari și tineri adulți din toată Marea Britanie și Irlanda au lucrat împreună pentru a se implica în sute de acte de slujire desfășurate simultan.

11SepDayofService01
11SepDayofService01
Tineri adulți lucrează pentru a curăța o zonă a unui parc2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Tinerii voluntari au fost inspirați de cuvintele președintelui Bisericii, Russell M Nelson, care i-a invitat pe oameni să facă bine și a întrebat: „Ați dori să aveți un rol important în cea mai mare provocare, cea mai mare cauză și cea mai mare lucrare de pe pământ astăzi?”.

În Londra, Țărușul Hyde Park (un țăruș este ca o dioceză) a desfășurat, de obicei, conferințe pentru tineri adulți cu ședere peste noapte, cu clase, jocuri, un mic proiect de slujire și o seară de dans. În acest an, tinerii adulți au spus că este timpul să facă ceva diferit. Ei au dorit să accepte provocarea „înalță spiritual în locul în care te afli”, mergând în comunitate și luând legătura cu organizații caritabile și grupuri locale pentru a ajuta în moduri simple care aveau să aducă schimbări mari în viața celor din jurul lor.

Având multe moduri de a sluji în comunitate, generația care se ridică a văzut aceste ocazii și și-a întins mâna pentru a-și arăta dragostea și sprijinul față de alții. Patruzeci de țăruși din Marea Britanie și Irlanda și-au luat angajamentul de a sluji. Țărușul Belfast a adunat și transportat mâncare și obiecte de igienă la North Belfast Food Bank (Banca de Alimente North Belfast). Episcopia Britannia (o congregație) a făcut cartonașe pentru a ajuta refugiații să învețe limba engleză. Țărușul Coventry a adunat, sortat și etichetat 16.000 de timbre poștale vechi pentru organizația caritabilă Oxfam, ceea ce a fost suficient pentru a cumpăra o capră pentru un sat. Țărușul Manchester a adunat suficiente provizii pentru refugiații afgani, pentru a umple două camionete. Țărușul Northampton a ajutat la restaurarea arboretului în Parcul Wicksteed, Kettering. Un tânăr adult a spus: „Am venit aici toată copilăria mea la petreceri aniversare și evenimente în familie. Este frumos să ajutăm la restaurarea proprietății, astfel încât alții să se poată bucura de parc”.

11SepDayofService02
11SepDayofService02
Tineri adulți și misionari lucrează în grupuri pentru a curăța molozul de la arboretul din Wicksteed2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService03
11SepDayofService03
Tinere fete adună timbre pentru a cumpăra o capră pentru un sat2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService04
11SepDayofService04
Tineri și tineri adulți adună provizii pentru refugiați afgani2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În timp ce lucrau, au publicat #ZiDeSlujire pe rețelele de socializare pentru a împărtăși mesajul slujirii. Duminică, s-au întâlnit online pentru a-și împărtăși experiențele. Ei au sărbătorit împreună printr-un cor online și exprimându-și din toată inima bucuria pentru slujirea lor.

Această concentrare asupra slujirii din partea generației care se ridică inspiră oameni de toate vârstele din Marea Britanie și din restul Europei să se alăture, să se implice activ și să slujească în moduri similare. Data de 11 septembrie a devenit o zi de slujire pentru oameni din alte părți ale lumii. În Frankfurt, cincizeci și cinci de voluntari ai Bisericii din Germania s-au alăturat altor voluntari pentru a se implica în acțiuni de slujire pentru cei care au suferit din cauza inundațiilor din luna iulie. În zona Ahrweiler din statul Rhein-Pfalz, membri au demolat pereții distruși ai caselor, au scos noroiul și molozul, au curățat grădini și au plantat flori. O tânără fată care a participat este Inês Adriano (16 ani). Ea a spus: „A fost cu adevărat impresionant faptul că atât de mulți oameni ajutau… și că noi, toți, făceam aceasta gratuit”.

11SepDayofService05
11SepDayofService05
În Germania, tineri adulți curăță piste de bicicliști după inundație2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService06
11SepDayofService06
La intrarea în zona afectată de inundații din Germania, este semnul „Mulțumim", adresat voluntarilor2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Membrii Bisericii știu, de asemenea, că este nevoie de slujire pe tot parcursul anului. În Republica Cehă, sute de oameni s-au adunat pentru a ajuta victimele tornadei devastatoare din luna iunie. Optzeci de voluntari ai Bisericii, având tricouri galbene „Mâini care ajută”, au lucrat în trei sate pentru a face curățenie și reparații. Vojtěch Novotný (24 de ani), din Pardubice, Republica Cehă, a spus: „Cred că este firesc ca oamenii să se ajute unii pe alții”.

11SepDayofService07
11SepDayofService07
Tineri adulți cehi reclădesc după tornadă2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Generația care se ridică a Bisericii transformă lumea prin fapte de slujire altruiste care le îmbogățesc viața pe măsură ce binecuvântează viața altora.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.