Comunicat de presă

Găsiți tărie în Hristos și conexiune prin Programul pentru recuperare după dependență

Programul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă denumit Programul pentru recuperarea consumatorului dependent (PRCD) îi ajută pe cei care sunt interesați să lucreze pentru a birui dependența sau comportamentul compulsiv să aibă speranță că recuperarea este posibilă, chiar în timpul unei pandemii.

„De cealaltă parte a dependenței, există speranță și vindecare și fericire”, a spus Karen, o participantă la PRCD, care se recuperează de o dependență de droguri. „Sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că am trăit această experiență, deoarece mi-a adus această relație cu Isus Hristos, pe care nu am crezut-o niciodată posibilă.”

Addiction Recovery 01
Addiction Recovery 01
n fiecare săptămână, aproximativ 2.800 de adunări PRCD se desfășoară în 30 de țări diferite, în 17 limbi diferite. Aceste adunări se desfășoară în persoană, dar, de asemenea, online.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo


Lupta lui Karen cu dependența a început pe vremea când muncea ca asistentă medicală și urma să absolve școala. „Am avut, de asemenea, o pierdere de sarcină și, după pierderea sarcinii, mi s-au prescris medicamente narcotice împotriva durerii și, atunci, mi-am dat seama pentru prima dată că aceste medicamente mă ajutau să mă simt mai bine în mintea mea și îmi alinau durerea.”

Karen a alunecat în dependență și a început să fure narcotice de la locul de muncă. Când a fost prinsă și și-a pierdut locul de muncă, Karen și-a început călătoria spre recuperare. În timpul acestei călătorii, ea a participat la adunări PRCD.

„Adunările din cadrul programului pentru recuperarea consumatorului dependent au fost, probabil, cea mai importantă parte a recuperării mele”, a spus Karen. „În timp ce stăteam acolo și ascultam istorisirile altor oameni – erau acolo alți oameni buni care se luptaseră cu dependența și, ascultând istorisirile lor și văzând succesele lor, aceasta mi-a dat speranță că puteam și eu să mă simt mai bine.”

„Pe măsură ce am mers cu regularitate la adunări, am simțit puterea vindecării preluând controlul. Astăzi sunt o persoană total diferită de persoana care am fost când s-a întâmplat acest lucru. Datorită lui Isus Hristos, știu că nu trebuie să fiu caracterizată de ceea ce am făcut atunci și că sunt o persoană bună. Am simțit dragostea Sa. L-am simțit venind în viața mea și schimbându-mă”, a spus Karen.

Ce este Programul Bisericii pentru recuperarea consumatorului dependent?
Programul Bisericii, denumit Programul pentru recuperarea consumatorului dependent, asigură sprijin și un mediu sigur oricui lucrează pentru a birui o dependență sau un comportament compulsiv. Programul este alcătuit din grupuri de sprijin care urmăresc o abordare a problemei în 12 pași, din perspectiva Evangheliei. Fiecare grup este alcătuit din participanți care lucrează pentru recuperare, misionari care slujesc în cadrul PRCD și coordonatori care au găsit recuperare și vindecare ei înșiși prin Programul pentru recuperarea consumatorului dependent. Există grupuri separate pentru cei care se luptă cu dependențe generale și folosirea pornografiei. Există, de asemenea, grupuri de sprijin la care să participe soți sau soții și membri ai familiei.

Addiction Recovery 02
Addiction Recovery 02
Fiecare grup al Programul pentru recuperarea consumatorului dependent (PRCD) este alcătuit din participanți care lucrează pentru recuperare, misionari care slujesc în cadrul PRCD și coordonatori care au găsit recuperare și vindecare ei înșiși, prin Programul pentru recuperarea consumatorului dependent.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo


„În societate și, în special, în Biserică există atât de multă rușine și dezonoare privind comportamentele dependente și compulsive. În consecință, oamenii suferă în tăcere și acest lucru îmi rupe inima”, a spus Ben Erwin, terapeut în cadrul Serviciilor pentru Familie și director al Programului pentru recuperarea consumatorului dependent. „Programul pentru recuperarea consumatorului dependent oferă un loc sigur în care oricine poate găsi acceptare, compasiune, ajutor, sprijin, adevăr și vindecare. Când te duci la o adunare din cadrul programului pentru recuperarea consumatorului dependent, oamenii nu te judecă, nu te privesc insistent, nu-ți aruncă priviri pline de înțeles – te primesc călduros. Sunt atât de bucuroși că ai venit. Și te vor invita să continui să te întorci.”

Găsiți o adunare online sau în persoană
În fiecare săptămână, aproximativ 2.800 de adunări PRCD se desfășoară în 30 de țări diferite, în 17 limbi diferite. Aceste adunări se desfășoară în persoană, dar, de asemenea, online. Dacă nu există adunări în zona dumneavoastră sau dacă vă simțiți mai confortabil să participați online, puteți să vă alăturați unei adunări prin Zoom sau telefon.

„În mod tradițional, ne întâlneam în persoană, dar din cauza COVID, am dezvoltat și mărit adunările online, cărora oamenii li se pot alătura prin Zoom”, a spus Erwin. Adunările online au fost o necesitate în timpul pandemiei, dar ele aduc, de asemenea, multe beneficii. Dacă nu există o adunare în zona dumneavoastră, vă puteți alătura unei adunări în alt oraș. Dacă vă simțiți mai confortabil să vă alăturați ca anonim, o puteți face online.

„Adunările online le oferă oamenilor o ocazie excelentă de a face primul pas. Prima adunare este întotdeauna cea mai înfricoșătoare, este întotdeauna cea mai grea – dar dacă ai puțină credință, te poți alătura unui apel. Nu trebuie să-ți spui numele adevărat. Poți doar să te duci și să te așezi și să participi și să asculți și să observi și să simți Spiritul.”

Conectați-vă cu Salvatorul
Programul pentru recuperarea consumatorului dependent este despre sprijinirea și conectarea cu alții cu scopul de a birui dependența, dar este, de asemenea, despre conectarea cu Salvatorul, Isus Hristos. El dorește să ne ajute în încercările noastre și El este sursa vindecării.

„Salvatorul este profund conștient de toate încercările și strădaniile noastre. Când doi sau trei sunt adunați în numele Său, și El este acolo”, a spus Erwin. „Când ne adunăm pentru a ne sprijini unul pe altul cu scopul de a birui această încercare prin intermediul Său, experiența mea îmi spune că El este acolo cu noi.”

Vizitați addictionrecovery.ChurchofJesusChrist.org pentru a găsi o adunare online sau în persoană. Website-ul include și istorisiri pline de speranță, prezentări video și îndrumare spre grupuri de sprijin. De asemenea, puteți asculta fișiere podcast cu adunări înregistrate pentru a afla mai multe despre cum sunt adunările.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.