Comunicat de presă

Femeile sunt sărbătorite în luna martie pentru că modelează viitorul.

8 martie este Ziua Internațională a Femeii – o zi dedicată sărbătoririi realizărilor sociale, economice, culturale și politice ale femeilor. Întâmplător, organizația femeilor a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, cunoscută ca Societatea de Alinare, își sărbătorește aniversarea în aceeași lună în care sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. În data de 17 martie, s-au împlinit 178 de ani de la organizarea acesteia. Scopul acesteia a fost declarat de un membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli din perioada de început, John A. Widtsoe.

© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  

Să ofere „alinare în momente de sărăcie, alinare în momente de boală, alinare în momente de îndoială, alinare în momente de ignoranță – alinare în momentele care împiedică bucuria și progresul femeii”, a spus dânsul.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă onorează contribuțiile femeilor din întreaga lume în cadrul acestei luni aniversare.

„În calitate de femei, îi inspirați pe alții și stabiliți un standard demn de emulație… femeile modelează viitorul”, a spus președintele Russel M. Nelson într-o cuvântare din cadrul unei conferințe generale recente. 

O femeie care modelează viitorul familiei și comunității sale este Armine Avanesjan. Ea a imigrat din Armenia în Germania alături de copiii ei mici în anul 1997. Călătoria de a se reuni cu soțul ei (care se afla deja în Germania) a fost lungă și obositoare.  

„Nu aveam nimic de mâncare”, a spus ea. „Trebuia să trecem printr-o pădure, iar, apoi, să traversăm un râu, și era foarte frig – era începutul lunii decembrie. Hainele noastre erau ude, eu nu știam să înot și trebuia să merg prin apă foarte adâncă. Nu mă puteam gândi la nimic altceva decât la copiii mei.”

© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
                 

Armine a depășit aceste obstacole și a ajuns în Germania. Apoi, a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește adaptarea la noua țară, cultură și limbă. Doi ani mai târziu, ea și-a părăsit din nou zona de confort după ce s-a întâlnit cu misionarii care cântau pe străzile din Germania.

„Am simțit foarte clar și puternic Duhul Sfânt”, își aduce aminte Armine. Ea a dat dovadă de credință și, o lună mai târziu, a acceptat să fie botezată. 

În calitate de nouă membră, a devenit, în mod automat, membră a Societății de Alinare. A fost primită cu căldură de o comunitate de femei puternice și credincioase de la Societatea de Alinare în timpul tranziției sale copleșitoare. Ele au ajutat-o să devină și mai puternică.  

„Am primit foarte mult sprijin; am putut să-mi ofer sprijinul. Mi-am recunoscut punctele forte. Am învățat cum să devin o soție și o mamă minunată. Și, cu siguranță, am ajuns să înțeleg că lui Dumnezeu într-adevăr Îi pasă de mine, mă cunoaște pe nume și mă iubește”, a spus Armine. 

Armine a modelat viitorul familiei ei învățând-o cum să aibă credință și cum să studieze scripturile. Toți cei trei copii ai ei au slujit în misiuni cu timp deplin. Ea a modelat, de asemenea, viitorul

congregației ei de la Biserică slujind cu credință în organizațiile Societății Primare și a Societății de Alinare și predând la Școala de duminica. 

„Sunt recunoscătoare că avem acest sistem în Biserică, prin care putem să-i învățăm pe alții și, în același timp, să învățăm noi înșine”, a spus ea.

© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
         

Prima consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare, Sharon L. Eubank, a subliniat recent că toate femeile pot fi conducătoare curajoase în cadrul căminelor și comunităților lor. Dânsa a sfătuit femeile de pretutindeni să-și folosească „libertatea de a alege și glasul”, pentru a aduce o schimbare.   

„Nu așteptați să fiți schimbarea pe care o căutați… în clipa în care aflăm că noi… avem puterea, speranța și energia, lucrurile se schimbă. Această idee mă face să fiu plină de energie”, a spus dânsa.

În luna martie a acestui an, puterea surorilor de la Societatea de Alinare și a femeilor de pretutindeni este sărbătorită și apreciată cu sinceritate.

© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
      

Societatea de Alinare este cea mai mare organizație pentru femei din lume, cu peste 7.5 milioane de membre în 162 de țări. Pentru a găsi resurse suplimentare pentru femei și mai multe informații despre Societatea de Alinare.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.