Comunicat de presă

Conferința Generală din aprilie 2020 „va fi diferită de oricare altă conferință” 

Toți membri și prietenii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt invitați să participe la cea de a 190-a Conferință Generală Bianuală. Prima Președinție, membrii Cvorumului celor Doisprezece Apostoli și ceilalți conducători ai Bisericii vor împărtăși mesaje care să inspire și să îndrume. Membrii Bisericii așteaptă cu nerăbdare această conferință datorită anunțului făcut de președintele Russell M. Nelson, profetul din zilele noastre, în luna octombrie a anului trecut. 

„Anul 2020 va fi desemnat an bicentenar. Conferința Generală din luna aprilie a anului următor va fi diferită de oricare altă conferință. În următoarele șase luni, sper că fiecare membru și fiecare familie se vor pregăti pentru o conferință unică”, a spus dânsul.

              

Președintele Nelson le-a adus aminte ascultătorilor că, în primăvara anului 2020, se împlinesc 200 de ani de la Prima Viziune – membrii cred că, în timpul acestui eveniment, Joseph Smith a fost vizitat de mesageri cerești.  

„Dumnezeu Tatăl și Fiul Său Preaiubit, Isus Hristos, i S-au arătat lui Joseph Smith, un tânăr de 14 ani. Acel eveniment a marcat începutul restaurării Evangheliei lui Isus Hristos în plenitudinea ei”, a spus dânsul. 

       

Ca pregătire pentru conferință, președintele Nelson a invitat membrii să citească relatarea inițială despre Prima Viziune care se găsește în Perla de mare preț.

Dânsul a încurajat, de asemenea, membrii să cugete asupra întrebărilor precum următoarele: „Cum s-ar schimba viața mea în cazul în care cunoașterea pe care am dobândit-o din Cartea lui Mormon mi-ar fi luată brusc?” sau „Ce au schimbat evenimentele de după Prima Viziune în viața mea și în cea a celor dragi?”.

Președintele Nelson a spus că, dacă oamenii vin pregătiți, această conferință va fi „nu doar… memorabilă, ci de neuitat”.

Silke Stamminger, din Büdingen, Germania, s-a pregătit citind din nou relatarea despre Prima Viziune și cunoscând mai multe despre viața lui Joseph Smith. Ea așteaptă cu nerăbdare sfârșitul de săptămână în care are loc conferința generală. 

„Îmi place întotdeauna să ascult ceea ce ne vor spune profeții. Îmi oferă un sentiment de siguranță să știu că avem profeți în viață cărora Domnul le vorbește.” 

Alvin Norin din Stockholm, Suedia, simte același lucru.

„Nu este nimic asemănător în lume cu aceasta. Este evident pentru mine că aceste conferințe sunt pentru toată lumea, nu doar pentru membrii Bisericii”, a spus el.  „Cuvântările conțin adesea povestiri care mă fac să mă întreb: «Care este mesajul aici?». Și, apoi, se întâmplă că povestirile transmit mesaje profunde din care putem să învățăm”.

Toată lumea este invitată să participe la conferință. Sesiunile vor fi transmise pe pagina principală a site-ului ChurchofJesusChrist.org, sâmbătă, 4 aprilie, și duminică, 5 aprilie, la orele 19:00 și 23:00, ora Europei de Est. O adunare suplimentară pentru membrii adulți în vârstă de 11 ani și mai mari va fi transmisă începând cu ziua de duminică la ora 3:00.

                 

Conferința generală va fi tradusă în direct în 74 de limbi. Părți ale conferinței generale vor fi traduse în total în 93 de limbi.    

Cuvântările din cadrul conferinței generale sunt asigurate în format text, audio și video pe canale multiple, inclusiv aplicația Biblioteca Evangheliei, YouTube, secțiunea Conferință Generală de pe ChurchofJesusChrist.org și revistele Bisericii, pentru a putea fi studiate după conferință.

Pentru a putea participa la conversații despre conferința generală pe Twitter, folosiți #ConferintaGenerala sau hashtag-urile cu vorbitori recomandați ori refolosiți citatele, prezentările video și ilustrațiile postate @Ch_JesusChrist la tweet.

Ajustări au fost făcute Conferinței Generale din aprilie 2020 ca urmare a pandemiei cu COVID-19. Prima Președinție va conduce fiecare sesiune dintr-un loc restrâns din Piața Templului. Muzica pentru conferință a fost pre-înregistrată.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.