Articol de ştiri

Femeile din Biserică sunt omagiate

Femeile din cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă au fost omagiate pe paginile de internet ale Bisericii şi pe reţelele de socializare, în luna martie, cu ocazia National Women’s History Month (Luna Naţională a Istoriei Femeilor). Departamentul de Istorie a Bisericii a prezentat femei din istoria Bisericii în rubrica Church History Daily de pe site-ul său. Imagini şi povestiri scurte au fost postate şi pe Facebook şi Twitter.

De asemenea, seria intitulată Women of Conviction din Istoria Bisericii cuprinde relatări despre surori care au slujit lăsând o moştenire pentru generaţiile viitoare.

Un articol recent împărtăşeşte povestea lui Mabel Jones Gabbott care a scris numeroase articole şi poeme în timpul lungii sale cariere în cadrul revistelor Bisericii. Ea a scris, de asemenea, textele a 16 cântece de la Societatea Primară şi ale patru imnuri ale Bisericii.

Într-o postare recentă s-a scris: „Amy Brown Lyman a slujit ca preşedintă a Societăţii de Alinare din anul 1940 până în anul 1945. Belle Spafford a condus Societatea de Alinare din anul 1945 până în anul 1974. Ambele au avut o influență majoră în modelarea felului în care Biserica încearcă să-şi îndeplinească lucrarea în zilele noastre”.

Ziua de marţi, 17 martie 2015, a marcat aniversarea a 173 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Alinare. Preşedinția generală a Societăţii de Alinare a subliniat recent importanţa acestei aniversări şi scopul organizaţiei pentru femei, care reprezintă aproape 7 milioane de femei din întreaga lume, într-un articol apărut în Church News.

Sora Linda K. Burton, preşedinta generală a Societăţii de Alinare şi alţi conducători ai Bisericii şi-au împărtăşit gândurile despre femeile din istoria Bisericii pe Facebook. „După cum vă puteţi imagina, sunt multe zile în care simt povara chemării mele. În timpul acestor zile, îmi iau tăria de la acele femei neclintite care au slujit înaintea mea, inclusiv extraordinara Emma Smith. (Smith a fost soţia lui Joseph Smith, primul profet al Bisericii.) Îi admir foarte mult tăria şi sunt inspirată de slujirea ei consecventă şi altruistă, de angajamentul ei şi de mărturia ei!” Cine vă inspiră? ‪#‎ldswomen‬

Linda K Burton

Sora Linda S. Reeves, a doua consilieră în Președinția generală a Societăţii de Alinare, a prezentat povestea unei truse de cusut, o amintire de familie care a aparţinut străbunicii ei, pe pagina ei de Facebook. După moartea mamei mele, am descoperit o mare comoară printre lucrurile ei, o mică trusă de cusut cu un bileţel scris de bunicul meu Harry Andrew Welsch, fiul Anei, către mama mea. Acel bileţel spune: „Dragă Barbara, i-am trimis această trusă de cusut mamei mele drept cadou de Crăciun din Franţa în anul 1918. Înainte să moară, m-a rugat să ţi-o dăruiesc ţie. Păstreaz-o întotdeauna şi adu-ţi aminte de mama mea; ea te-a iubit foarte mult. – Tata”. Sunt atât de recunoscătoare pentru exemplul de ucenică a lui Hristos pe care străbunica mea l-a dat mamei mele. Trei generaţii mai târziu, sunt binecuvântată şi inspirată de dăruirea faţă de Domnul atât a mamei mele, cât şi a străbunicii mele Anna Willi Welsch. Cine vă inspiră? ‪#‎LDSwomen‬

Linda S Reeves

Sora Bonnie Oscarson, preşedinta generală a Tinerelor Fete, a scris pe pagina sa de Facebook despre una dintre eroinele ei, Ruth May Fox, o poetă, fostă preşedintă a Tinerelor Fete. Unul dintre imnurile mele preferate este „Carry on” care este scris de una dintre eroinele mele, Ruth May Fox. Sora Fox a fost a treia preşedintă generală a Tinerelor Fete, mamă a 12 copii, poetă şi sufragetă! Motto-ul ei era: „Împărăţia lui Dumnezeu sau nimic”. Îmi place ce a susţinut ea! Care femei v-au influențat viaţa? ‪#‎LDSWomen‬

Bonnie L Oscarson

Câteva dintre redacţiile de ştiri ale Bisericii din diferite ţări ale lumii, printre care şi Redacţia de ştiri din România, au furnizat, de asemenea, ştiri despre evenimentele care au fost organizate pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii în data de 8 martie 2015. În Republica Dominicană, Societatea de Alinare a organizat o adunare la care au participat 1.250 de femei pentru a le onora pe femeile care deţin funcţii de lideri guvernamentali pe plan local. Un articol despre Societatea de Alinare a fost publicat pe site-ul Redacţiei de ştiri din Canada. Redacţia de știri din Australia a prezentat o poveste despre Societatea de Alinare. „Femeile mormone fac parte din una dintre cele mai mari organizaţii pentru femei din lume”, era scris în acest articol. Articolul publicat pe site-ul Redacţiei de ştiri din România a subliniat cât de importante sunt femeile şi câtă putere poartă ele în sine, puterea de a face bine. 

Femei, tinere fete şi fete cu vârsta de 8 ani şi mai mari s-au adunat la centrul de conferinţe din oraşul Salt Lake, în data de 28 martie, pentru a participa la Adunarea Generală a Femeilor, prima sesiune din cadrul celei de-a 185-a Conferinţe Generale.

Pentru a vă alătura discuţiei despre femeile din Biserică, urmăriţi #LDSWomen, #LDSHistory şi #ShareGoodness pe reţelele de socializare.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.