Comunicat de presă

Dăruiește cum a dăruit Hristos – inițiativa de Crăciun „Luminează lumea” începe cu o zi de slujire

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și prietenii lor din întreaga lume sunt invitați să participe, în data de 1 decembrie 2018, la o „zi de slujire în întreaga lume” pentru a începe campania de Crăciun „Luminează lumea” din acest an. Campania se va desfășura până în ziua de Crăciun, 25 decembrie.

    

Biserica lui Isus Hristos a lansat campania de Crăciun „Luminează lumea” începând din anul 2016. Fiecare campanie se concentrează asupra lui Isus Hristos, Salvatorul lumii. Tema pentru anul 2018, „Luminează lumea – Dăruiește cum a dăruit Hristos”, se datorează invitației făcute de președintele Russell M. Nelson de a sluji cu dragoste tuturor celor din jurul nostru, așa cum ar face Salvatorul, „în moduri noi, mai pline de sfințenie”. Spre deosebire de campaniile precedente în care s-a pus accentul pe cum să slujim, campania din anul 2018 pune accentul pe cui putem să-i slujim.

În acest an, începând cu 1 decembrie, toți sunt invitați să lumineze diferitele părți ale vieții lor, pe măsură ce se străduiesc să urmeze exemplul lui Hristos căutându-i pe cei cărora le pot sluji. În fiecare săptămână, vom avea o temă diferită: luminează lumea, luminează comunitatea ta, luminează familia ta și luminează credința ta.

Media

Prezentările video din fiecare săptămână și alt conținut care poate fi distribuit vor fi disponibile pe pagina națională pentru comunicare a Bisericii [mormonii.ro], LightTheWorld.org și pe paginile locale ale Bisericii de pe rețelele de socializare. Alături de prezentările video săptămânale, Zona Europa a Bisericii va lansa, în data de 12 decembrie, trei prezentări video suplimentare, inclusiv o nouă prezentare video despre Crăciun care implementează temele săptămânale din acest an. Vor fi disponibile, de asemenea, articole ce pot fi descărcate pentru a putea fi tipărite, inclusiv un calendar cu idei despre cum să implementăm cel mai bine temele din fiecare săptămână. Tot conținutul va fi disponibil în 22 de limbi diferite.

Automate de dăruire

Și în acest an vom avea bine-cunoscutele automate de dăruire Luminează lumea. Aceste automate, folosite prima dată în anul 2016 în S.U.A., permit donatorilor să dăruiască instantaneu în loc să primească. Folosind carduri de credit, oamenii pot achiziționa articole precum șosete, consultații oftalmologice, apă potabilă, medicamente și hrană. După finalizarea tranzacției, articolele achiziționate cad într-un recipient în partea de jos. Articolele și banii care au fost folosiți pentru achiziționarea lor vor fi, apoi, distribuite organizațiilor umanitare partenere, cum ar fi UNICEF, Water for People, Royal British Legion și Water Aid. Automatele de dăruire vor fi puse la dispoziție în cinci locuri diferite din întreaga lume. În acest an, este prima dată când Europa va avea un automat de dăruire, care se va afla la capela și centrul pentru vizitatori Hyde Park din Londra, Anglia.

Împărtășește

Cei care participă la campanie sunt invitați să-și împărtășească experiențele pe rețelele de socializare folosind hashtag-ul #LIGHTtheWORLD (#LumineazăLumea).

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.