Articol de ştiri

Dieter F. Uchtdorf, din Prima Preşedinţie a Bisericii, îşi aminteşte de momentele dificile din copilărire în care a fost refugiat

Recent, liderii mondiali s-au întâlnit în Londra alături de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi pentru a găsi soluţii la criza acută a refugiaţilor din Europa. Obiectivul lor este de a crea oportunităţi de muncă şi educaţionale de lungă durată pentru milioanele de oameni care se află acum în taberele de refugiaţi.

De asemenea, mormonii din multe naţiuni caută modalităţi de a ajuta victimele acestei crize participând la proiecte de slujire şi oferind donaţii.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, din Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, are o empatie profundă pentru cei care suferă de pe urma crizei actuale.

Aceasta este asemănătoare experienţelor personale pe care le-a avut când era copil, în Germania devastată de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial şi, din nou, la începutul Războiului Rece, când Rusia a început blocada la graniţa dintre Germania de Est şi Germania de Vest şi care, în cele din urmă a fost închisă.

În efortul său continuu de a răspunde la criza refugiaţilor, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, oferă alte 5 milioane de dolari pentru a sprijini victimele crizei refugiaţilor din Europa.

În luna noiembrie, Biserica a oferit o contribuţie asemănătoare pentru a ajuta familiile strămutate şi a rugat mormonii din întreaga lume să ajute refugiaţii participând la proiecte de ajutorare şi oferind donaţii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.