CaringNeed2023_01_240503_v1.png
Comunicat de presă

Cum s-a îngrijit Biserica lui Isus Hristos în anul 2023 de cei aflați la nevoie

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă caută să extindă grija pe care o poartă unui număr din ce în ce mai mare de copii ai lui Dumnezeu aflați la nevoie. În anul 2023, această muncă pentru bunăstare, bizuire pe forțele proprii, ajutor umanitar și slujire voluntară a însumat cheltuieli în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari americani și 6,2 milioane de ore de muncă voluntară.

După cum s-a detaliat în rezumatul pentru anul 2023, „Să ne îngrijim de cei aflați la nevoie”, cele 4.119 de proiecte umanitare desfășurate de Biserică au binecuvântat oameni din 191 de țări și teritorii.

„În calitate de ucenici ai lui Isus Hristos, considerăm că aceasta este atât o datorie, cât și un privilegiu care aduce bucurie”, a spus Prima Președinție în rezumat. „Suntem recunoscători pentru contribuțiile altruiste constând în timp și mijloace materiale din partea membrilor Bisericii, prietenilor și altor organizații de încredere care fac posibil ca această lucrare să progreseze și să se extindă.”

{{video_01| https://youtube.com/embed/MaAs_eK7YVA}}

Proiectele pentru ajutor desfășurate în întreaga lume au inclus 921 dedicate ajutorării femeilor și copiilor, 601 destinate îngrijirii sănătății, 530 concentrate asupra siguranței alimentelor, 415 implicate în oferirea de ajutor în situații de urgență, 374 pentru slujirea persoanelor fără adăpost și 206 pentru asigurarea de apă curată. JustServe a înregistrat aproape 120.000 de noi utilizatori JustServe și peste 17.500 de proiecte JustServe nou create. Și aproximativ 11.360 de misionari pentru bunăstare și bizuire pe forțele proprii, alături de multe mii de membri ai Bisericii, au contribuit cu slujire voluntară.

„Suntem recunoscători pentru ocazia de a lucra alături de organizații profesionale care se aliniază viziunii noastre de a ne îngriji de cei aflați la nevoie”, a spus episcopul care prezidează al Bisericii, Gérald Caussé. „Colaborările noastre ne ajută să extindem impactul eforturilor noastre în întreaga lume, pe măsură ce urmăm exemplul lui Isus Hristos de a ne iubi și sluji aproapele.”

Rezumatul care cuprinde 43 de pagini este disponibil în 17 limbi pe Caring.ChurchofJesusChrist.org. Multe dintre proiectele enumerate în rezumat au fost făcute posibile prin colaborarea cu organizații cum ar fi WaterAid (Ajutor pentru apă), UNICEF, World Food Programme (Programul mondial pentru alimentație), Water for People (Apă pentru oameni), ShelterBox (Loc pentru adăpost) și altele.

condus de Societatea de Alinare, orientat spre îmbunătățirea sănătății și dezvoltării copiilor cu vârsta sub 5 ani și a mamelor lor. Ca parte a acestei inițiative, președinta Camille N. Johnson a vizitat locuri din Filipine, în care copiii au fost testați pentru malnutriție și părinții au primit instruire și sprijin în privința importanței diversificării dietei.

„Dorim să responsabilizăm familiile”, a spus Camille N. Johnson, președinta generală a Societății de Alinare. „În multe cazuri, părinților iubitori le lipsesc cunoștințele necesare pentru a le oferi o nutriție adecvată copiilor lor. Cu mai multă înțelegere și mai multe resurse, ei sunt mai bine pregătiți să facă schimbări care pot avea un impact de durată.”

{{video_02| https://youtube.com/embed/7J6-6dLG4vo}}

Un alt aspect demn de atenție în ceea ce privește ajutorul oferit de Biserică celor aflați la nevoie este reprezentat de Light the World Giving Machines (automatele pentru donații Luminează lumea). Aceste automate destinate unui anumit scop le permit persoanelor să cumpere diferite articole – cum ar fi mese sau vaccinări – pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu greutăți. Din noiembrie până în decembrie, aproximativ 600.000 de oameni au vizitat automatele pentru donații în Australia, Canada, Guatemala, Mexic, Noua Zeelandă, Filipine și Statele Unite, contribuind în total cu donații în valoare de 10,4 milioane de dolari.

unei școli în Zambia — printre alte eforturi pline de impact.

Biserica lui Isus Hristos rămâne dedicată să îndeplinească viziunea proclamată de profetul și președintele Russell M. Nelson în colaborare cu Asociația Națională pentru Progresul Oamenilor de Culoare (NAACP). O inițiativă concretă care a continuat în anul 2023 implică oferirea de sprijin pentru bebeluși și mame în Memphis, Tennessee.

Programul MyBaby4Me, lansat în noiembrie 2022, urmărește să reducă ratele de mortalitate infantilă. În mod remarcabil, codul poștal 38126 al orașului se confruntă cu cea mai mare rată de mortalitate infantilă din Statele Unite.

{{video_03| https://youtube.com/embed/h850-4daNAg}}

încurajează sfinții din zilele din urmă și prietenii credinței să slujească altora din comunitatea lor identificând nevoile, clădind relații, făcând planuri și împărtășind experiențe. Fiecare secțiune a rezumatului are o funcție „Ce pot să fac eu?”, pentru a ajuta oamenii să acționeze.

„Avem credință și încredere în dragostea lui Dumnezeu față de toți copiii Săi”, a spus Prima Președinție. „Sunt oameni buni peste tot, care ajută la realizarea lucrării lui Dumnezeu de salvare, pe măsură ce se îngrijesc de semenii lor și îi alină în vremurile lor de restriște. Îi invităm pe toți să ni se alăture pe măsură ce ajutăm cu dragoste și ne slujim unul altuia, și ne rugăm ca Domnul să continue să binecuvânteze această lucrare măreață.”

Citiți rezumatul pentru anul 2023, „Caring for Those in Need”.  (Doar în limba engleză)

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.