Comunicat de presă

Cum folosește Biserica lui Isus Hristos zeciuielile și donațiile

Cum folosește Biserica lui Isus Hristos zeciuielile și donațiile - articol în engleză

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă folosește zeciuielile sacre și donațiile generoase ale membrilor ei în acțiuni la nivel mondial arătând că Îl iubim pe Dumnezeu și ne iubim semenii. Având în vedere recentele articole din media care au denaturat abordarea Bisericii cu privire la acest subiect, Biserica oferă acest rezumat.

Biserica și-a asumat angajamentul de a avea grijă de cei săraci și nevoiași. Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă este un program global de care beneficiază, în principal, cei care nu sunt sfinți din zilele din urmă. În perioade dificile și în alte situații de urgență, noi încheiem parteneriate cu multe organizații la nivel global, ca de pildă Crucea Roșie, pentru a oferi sprijin. Președintele Russell M. Nelson a vorbit recent despre unele dintre aceste eforturi. Iar acestea reprezintă doar o mică parte din ceea ce cheltuie Biserica pentru a avea grijă de cei aflați la nevoie. Cel mai recent raport anual indică faptul că brațul umanitar al Bisericii a oferit mai bine de 2,2 miliarde de dolari drept ajutor în 197 de țări, de când a fost creat în anul 1985. Pe lângă aceasta, prin programul de bunăstare al Bisericii, conducătorii din cele peste 30.000 de congregații ale Bisericii ajută cu regularitate bărbați, femei și copii cu mâncare, cazare și alte nevoi temporale, totalizând alte câteva miliarde de dolari oferite ca sprijin.

Biserica construiește temple și unește familiile prin istoria familiei. Biserica este foarte concentrată asupra principiului doctrinar de a unii familiile de-a lungul generațiilor. Această lucrare spirituală este înfăptuită în 217 temple anunțate sau funcționale, un efort sprijinit de organizația nonprofit a Bisericii care se ocupă de istoria familiei, FamilySearch, care, de asemenea, își oferă resursele genealogice în mod gratuit tuturor oamenilor.

Biserica pune la dispoziția membrilor ei spații de adunare și preaslăvire. Biserica trebuie să finanțeze clădiri, programe și activități educaționale pentru cele aproximativ 30.500 de congregații ale sale. Casele de întruniri servesc, de asemenea, drept spații pentru educarea comunității, munca de cercetare privind istoria familiei și intervenții în cazuri de urgență.

Biserica sprijină un program misionar la nivel global. În prezent, mai mult de 65.000 de misionari sfinți din zilele din urmă din întreaga lume predică vestea bună despre Isus Hristos – un efort care presupune un sprijin financiar semnificativ din partea Bisericii, pe lângă contribuțiile personale ale misionarilor sau ale familiilor acestora. Cele aproximativ 400 de misiuni ale Bisericii includ case ale misiunilor, apartamente, birouri și autovehicule – toate finanțate de Biserică.

Biserica investește în educație. Biserica crede că educația laică, precum și cea spirituală sunt eterne și investește resurse financiare considerabile în educație. Programul de seminare și institute ale Bisericii oferă zilnic instruire religioasă unui număr de aproximativ 400.000 de cursanți liceeni și 300.000 de cursanți studenți în fiecare an. Biserica pune la dispoziție cursuri de învățământ superior la nivel global prin programul său cu o acoperire din ce în ce mai mare, PathwayConnect, care deschide calea către studii universitare pentru cei ale căror oportunități sau resurse sunt limitate. În plus, Biserica administrează mai multe universități și un colegiu pentru afaceri, deservind în total un număr de aproximativ 93.000 de studenți.

„Faptul că Biserica lui Isus Hristos a reușit să finanțeze funcționarea caselor de întruniri, a templelor, a instituțiilor de învățământ și a muncii misionare – acumulând în același timp o rezervă de resurse pentru zilele grele care, în cele din urmă, vor veni – este un model care ar trebui să fie sărbătorit și urmat de guverne și alte instituții din întreaga lume”, a scris un redactor de editoriale.

Biserica urmează aceleași principii financiare sănătoase pe care le predică membrilor ei. Evită datoriile, funcționează în limita bugetului ei și se pregătește pentru viitor. Nu este de mirare că, recent, publicația Wall Street Journal a lăudat economia puternică a statului Utah, în parte datorată „culturii predominante [a sfinților din zilele din urmă], care încurajează principii demodate, cum ar fi cumpătarea, faptul de a amâna anumite plăceri și familiile stabile”.

D. Michael Quinn, un erudit care a publicat în 2017 o istorie de 600 de pagini a finanțelor Bisericii, și-a rezumat cercetările ca fiind „o poveste incredibilă care inspiră credință”. El a declarat unui jurnalist că, dacă sfinții din zilele din urmă ar putea vedea „imaginea de ansamblu”, ei ar putea „răsufla ușurați și ar vedea că Biserica nu este o afacere care generează profit”.

„Da, Biserica economisește și investește surplusul ei financiar”, concluzionează un editorial în Deseret News, „dar, de asemenea, ajută la reducerea semnificativă a datoriilor studenților, oferă sprijin săracilor indiferent de circumstanțele în care se află și sprijină unul dintre cele mai mari programe non-guvernamentale de bunăstare din țară. Cel mai important, face toate aceste lucruri fără să-i îmbogățească pe cei care se află la conducere”.

Fondurile sacre donate de membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt o expresie a credinței, devotamentului și supunerii față de legea biblică a zeciuielii și dorința de a clădi Biserica lui Hristos trăind în acord cu cele două mari porunci, de a-L iubi pe Dumnezeu și a ne iubi semenii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.