Comunicat de presă

Conferința Generală – Mesaje de pace și speranță prin Isus Hristos

Conferința generală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă va fi transmisă în direct către milioane de oameni din întreaga lume în zilele de 2 și 3 aprilie 2022. Printre cei care vor urmări se vor număra credincioșii din Europa, unde Biserica are aproape jumătate de milion de membri.

ConferenceCenterSLCDownload Photo

Conferința generală este o adunare mondială a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. De două ori pe an, în primul sfârșit de săptămână din lunile aprilie și octombrie, conducători ai Bisericii din întreaga lume împărtășesc mesaje sau predici care se concentrează asupra lui Isus Hristos și asupra Evangheliei Sale. Printre acești oficianți se numără profetul și președintele Bisericii mondiale, președintele Russell M. Nelson, și consilierii dânsului din cadrul Primei Președinții, membrii Cvorumului celor Doisprezece Apostoli și alte autorități generale și oficianți generali ai Bisericii.

Cei care urmăresc învață cum să găsească pace, speranță și bucurie în Isus Hristos; cum să-și întărească familiile urmând învățăturile lui Isus; și cum să primească îndrumare personală și inspirație de la Dumnezeu. Conferința generală este transmisă în direct în aproximativ 70 de limbi și este tradusă ulterior în peste 100 de limbi. Biserica îi invită pe toți – de toate religiile, crezurile și din toate mediile sociale din întreaga lume – să vizioneze, să asculte și să participe.

Sesiuni generale pentru toate persoanele, familii și prieteni se vor desfășura sâmbătă și duminică, 2 și 3 aprilie 2022. Toate femeile și tinerele fete sunt invitate să participe la sesiunea femeilor din cadrul conferinței.

Biserica transmite conferința generală de la Centrul de conferințe din Piața Templului din orașul Salt Lake din statul Utah, S.U.A., în căminele și congregațiile din întreaga lume. Sesiunile conferinței generale vor începe la orele de mai jos:

sâmbătă, 2 aprilie, 19:00, sesiunea de sâmbătă dimineață

sâmbătă, 2 aprilie, 23:00, sesiunea de sâmbătă după amiază

duminică, 3 aprilie, 3:00, sesiunea femeilor

(pentru toate fetele și femeile mai mari de 12 ani sau care împlinesc 12 ani în 2022)

duminică, 3 aprilie, 19:00, sesiunea de duminică dimineață

duminică, 3 aprilie, 23:00, sesiunea de duminică după amiază

Există multe modalități de a urmări, a asculta și a participa, atât online, cât și prin intermediul canalelor locale. Cele cinci sesiuni ale conferinței sunt transmise în direct pe ChurchofJesusChrist.org/broadcasts, pe pagina Bisericii de Youtube pentru conferința generală, prin intermediul aplicației Biblioteca Evangheliei sau pe https://www.churchofjesuschrist.org/countries/region?lang=eng&region=europe.

În România, sesiunile conferinței vor fi difuzate pentru prima dată pe Nașul TV în segmente de o oră în data de 9, 16, 23 și 30 aprilie, între ora 15 și 16.

În Danemarca, The Family Channel va difuza în continuu sesiuni ale conferinței și programul Muzică şi cuvânt spiritual în data de 3 aprilie.

În Capul Verde, canalul național Radio Televisão Caboverdiana va difuza, în direct, programul Muzică și cuvânt spiritual, de la ora 15:30, urmat de sesiunea de duminică dimineața din cadrul conferinței generale de la ora 16:00.

Spectatorii sunt bineveniți să urmărească sau să asculte oricare dintre sesiuni.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.