Comunicat de presă

Conducătorul în vârstă de 100 de ani al Bisericii prezidează conferința transmisă în întreaga lume

Russell M. Nelson continuă să îndrume activ Biserica mondială

Russell M. Nelson, profet și conducător al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, și-a sărbătorit cea de-a 100 aniversare în data de 9 septembrie 2024. El continuă să conducă Biserica mondială cu energie și compasiune.

RMNconference_01.jpeg
RMNconference_01.jpeg
Russell M. Nelson, în vârstă de 100 de ani, îi salută pe cei adunați la Centrul de conferințe în timpul unei sesiuni a conferinței generale bianuale a Bisericii.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

In luna iunie, președintele Nelson a postat pe rețelele de socializare și a invitat oamenii să sărbătorească ziua de naștere a dânsului urmând exemplul lui Isus și ajutând „aproapele” aflat la nevoie, făcând referire la pilda oii rătăcite din Noul Testament. Mulți oameni și-au împărtășit experiențele în care au fost „aproapele” și în care și-au ajutat „aproapele” pe rețelele de socializare, folosind #99plus1.

RMNconference_02.jpeg
RMNconference_02.jpeg
Învățăturile lui Isus Hristos sunt punctul central al fiecărei conferințe generale, după cum este descris în această pictură de Michael Malm.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În datele de 5 și 6 octombrie, profetul în vârstă de 100 de ani va împărtăși mesaje de speranță, pace și dragoste în cadrul conferinței generale a Bisericii, o adunare transmisă în întreaga lume a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Toată lumea este invitată să participe la sesiunile conferinței, care se desfășoară în Centrul de conferințe al Bisericii, care are o capacitate de 21.000 de locuri, din orașul Salt Lake, S.U.A., și sunt transmise în direct în peste 70 de limbi.

Un moment mult așteptat al conferinței generale este posibilul anunț despre noi temple care urmează să fie construite în întreaga lume. Sub îndrumarea președintelui Nelson, construirea de temple de către Biserica mondială a avansat într-un ritm rapid. De când a devenit președintele Bisericii lui Isus Hristos, în ianuarie 2018, președintele Nelson a anunțat locuri în care se vor construi noi temple la fiecare conferință generală.

RMNconference_03.jpeg
RMNconference_03.jpeg
Unul dintre cele mai noi temple din Europa, Templul Roma, Italia, a fost dedicat în martie 2019.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Câteva temple noi din Europa au fost anunțate în această perioadă, în Barcelona, Birmingham, Bruxelles, Budapesta, Edinburgh, Hamburg și Viena. Într-o perioadă în care unele biserici își închid porțile, Biserica lui Isus Hristos construiește structuri sacre pentru a împlini nevoile ucenicilor credincioși de pretutindeni.

RMNconference_04.jpeg
RMNconference_04.jpeg
Templu Berna, Elveția, a fost primul din Europa, dedicat inițial în septembrie 1955.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Președintelui Nelson i se vor alătura alți bărbați conducători ai Bisericii și femei conducătoare ale Bisericii, care vor vorbi în cadrul celor cinci sesiuni ale conferinței generale. Muzica pentru majoritatea sesiunilor va fi oferită de corul de renume mondial Tabernacle Choir at Temple Square.

Cum să vizionați conferința generală

Toate sesiunile conferinței vor fi transmise în direct pe broadcasts.ChurchofJesusChrist.org în peste 70 de limbi. Ele pot fi vizionate, de asemenea, pe canalul General Conference YouTube și alte canale de radio, televiziune, satelit și digitale.

După transmisiune, mesajele vor fi disponibile pentru vizionare la cerere pe canalul de YouTube al Bisericii, General Conference YouTube, și alte canale digitale ale Bisericii, precum și în revistele Bisericii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.