Articol de ştiri

Conducători religioşi reafirmă angajamentul faţă de căsătorie şi libertatea religioasă într-o scrisoare deschisă

Scrisoarea, de asemenea, face apel la politeţe şi respect reciproc

Peste 30 de conducători religioşi din Statele Unite, printre care şi Gary E. Stevenson, episcopul care prezidează, din partea Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, au reafirmat angajamentul lor comun faţă de căsătorie şi libertatea religioasă într-o scrisoare deschisă intitulată „The Defense of Marriage and the Right of Religious Freedom: Reaffirming a Shared Witness (Apărarea căsătoriei şi dreptul la libertate religioasă: reafirmarea unei mărturii comune)”. 

Scrisoarea, adresată tuturor acelora care slujesc într-o funcţie publică, vine doar cu câteva zile înainte de argumentele care vor fi prezentate în mod verbal în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite, în legătură cu drepturile statelor de a defini căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

„În aceasta, precum şi în tot ceea ce facem, suntem motivaţi de datoria noastră de a-L iubi pe Dumnezeu şi de a ne iubi aproapele”, citim în scrisoare. „Această dragoste îi include şi pe toţi aceia care nu sunt de acord cu noi în legătură cu acest subiect. Bunăstarea bărbaţilor, femeilor şi a copiilor zămisliţi de ei, ne obligă să susţinem căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Cerem păstrarea prin lege a însemnătăţii unice a căsătoriei şi, de asemenea, cerem un respect înnoit faţă de libertatea religioasă şi faţă de drepturile conştiinţei tuturor acelora care luptă pentru binele comun.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.