Mormon Newsroom
Articol de ştiri

Concert de Crăciun - El este darul

Într-o lume în care perioada Crăciunului înseamnă agitaţie, goana după cadouri prin magazine pentru a oferi celor dragi lucrurile mult visate, puţini îşi aduc aminte de primul dar de Crăciun din partea Tatălui nostru Ceresc. A fost un dar simplu, dar oferit fiecăruia dintre noi cu cea mai mare dragoste, şi anume Isus Hristos. El este darul. Cum vei împărtăşi darul în timpul Crăciunului?

Membrii Bistericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din Ramura Cluj-Napoca au reuşit cu succes să ne aducă aminte de acest dar minunat prin concertul de colinde care a avut loc sâmbătă seara, în data de 13.12.2014, la casa de întruniri din Cluj-Napoca, de pe strada Aaron Densuşianu nr. 9. Colindele au spus povestea micului Isus, născut acum 2000 de ani într-o iesle din Betleem, sub o stea fără seamăn.

„Și a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfășat în scutece și L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: «Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii»”.

Minunatele colinde cântate de corul ramurii au fost însoţite de citate din Biblie pentru a întregi povestea naşterii Mântuitorului Isus. Programul corului a inclus colindele:

  • O, vino azi, Emanuel
  • Deschide uşa, creştine
  • Ascultaţi, îngerii cântă
  • În depărtări pe câmpul Iudeii
  • O, cine este acest copil
  • Suntem trei crai
  • E bucurie în lume

Bucuria naşterii Mântuitorului a fost cântată şi în limbile poloneză de către sora Weronika Iepure-Gorska şi maghiară de către surorile Alexadrina Mic-Podar, Julia DeLong şi Izabela Geambaşu.

Sora Izabela Geambaşu ne-a încântat cu două colinde superbe, „O, noapte sfântă” şi „Maria, ai ştiut?”.

Vocile gingaşe ale copiilor de la Societatea Primară nu puteau rămâne neauzite, ele încălzindu-ne inimile cu colindele „Astăzi s-a născut Hristos” şi „Ascultaţi, îngerii cântă”.

Concertul de colinde a fost încheiat de surorile misionare Quist şi Hovey, care au interpretat colinda „Noapte sfântă”. 

Toţi cei prezenţi s-au putut delecta la final cu o cană de ciocolată caldă şi cozonac.

Colindele intonate la concertul de Crăciun au putut fi auzite şi pe scena amplasată în Piaţa Matei Corvin din centrul oraşului, unde corul a fost invitat să cânte în deschiderea concertului susţinut de Fuego, în data de 20.12.2014. Putem spune că deja este o tradiţie ca membrii bisericii să fie invitaţi de către Primăria Cluj la acest tip de eveniment, fiind pentru a doua oară când participă. Vocile corului au fost ascultate de către câteva sute de persoane care au participat la acest eveniment. Multe persoane au rămas impresionate de modul în care au fost interpretate colindele. Am putut vedea în public persoane care colindau împreună cu corul, sau chiar persoane impresionate până la lacrimi. Evenimenul a fost un adevărat succes deoarece oamenii au auzit depre Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă prin intermediul colindelor şi a calendarelor care au fost împărţite prin piaţă în timp ce corul colinda. În acea zi, am reşit să transmitem adevăratul motiv pentru care sărbătorim an de an Crăciunul. Să ne aducem aminte mereu de Fiul Domnului şi să venim la Hristos. Cuvintele „veniţi la Hristos" sunt o invitaţie. Este cea mai importantă invitaţie pe care o putem oferi unei alte persoane. Este cea mai importantă invitaţie pe care o poate accepta cineva. Ajutându-i pe alţii să vină la Hristos, vei descoperi că tu însuţi ai venit la Hristos. Când îţi dăruieşti inima şi inviţi alte persoane să vină la Hristos, atunci inima ta, de asemenea, va fi schimbată. Vei face munca Lui. Vei descoperi că El îşi ţine promisiunea de a fi una cu tine atunci când eşti în slujba Lui. Vei ajunge să Îl cunoşti pe Hristos şi, odată cu trecerea timpului, vei deveni asemenea Lui, vei fi „făcut perfect în El”. Dacă vrei să fii lângă El, să simţi pacea Lui, cel mai bine poţi face acest lucru slujindu-L.

Andreea Balog, Ramura Cluj

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.