Comunicat de presă

Comunitățile religioase vor ajuta la modelarea viitorului Europei, a spus conducătorul mormon la întâlnirea Comisiei Europene

Bisericile și comunitățile religioase vor avea o influență profundă în modelarea viitorului Europei, a spus vârstnicul Massimo De Feo, membru al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă la întâlnirea anuală la nivel înalt a conducătorilor religioși. Evenimentul, care a avut loc marți, 7 noiembrie 2017, a fost găzduit de Frans Timmermans, primul vicepreședinte al Comisiei Europene. Dânsului i s-a alăturat domnișoara Mairead McGuinness, prim vice-președintă a Parlamentului European. Cei zece conducătorii religioși și oficialii Uniunii Europene s-au reunit la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles pentru a discuta „Viitorul Europei: o uniune bazată pe valoare și eficiență”.

 

Vârstnicul De Feo, care slujește ca autoritate generală Cei Șaptezeci, a spus: „Dincolo de zidurile unei biserici, persoanele religioase și organizațiile religioase construiesc spitale și școli, lucrează în cadrul organizațiilor de caritate și în adăposturi, conduc afaceri și comisii de experți, predau tinerilor și în cadrul programelor de alfabetizare, distribuie ajutoare umanitare pe întreg globul și găsesc locuri de muncă pentru șomeri”.

În cuvântarea sa, vârstnicul De Feo a vorbit despre cum să definim valori comune în societățile divizate, despre contribuția pe care conducătorii religioși o aduc la discutarea valorilor europene și nevoia de a dezvolta un sentiment de comunitate la un nivel european mai larg. Dânsul a subliniat, de asemenea, rolul important pe care-l au tinerii. Fără ei, a adăugat dânsul, nu există un viitor adevărat pentru Europa. Dânsul a sfătuit ca noile generații să găsească acele valori religioase și morale care sunt în curs de a fi pierdute, printre care și rolul fundamental al familiei tradiționale. Citând Articolele de credință 12 și 13, vârstnicul De Feo a încurajat promovarea unor viitoare regulamente europene, care sunt „virtuoase, vrednice de iubit, care au o bună reputație sau sunt demne de laudă” și a subliniat importanța participării active a cetățenilor în procesul democratic.

Linkul către întreaga conferință de presă pe site-ul Comisiei Europene.

Dânsul a spus: „Credem că cetățenii care respectă legea și care sunt sincer interesați să promoveze binele comun pot fi catalizatorii unei schimbări și a unei dezvoltări pozitive. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este pregătită și consideră că este datoria ei, împreună cu alte credințe, grupuri sau comunități, să ajute și să binecuvânteze viețile tuturor copiilor lui Dumnezeu”.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a avut o prezență activă în Europa de peste 170 de ani și, în prezent, are mai mult de jumătate de milion de membri care se adună în mii de congregații de pe întreg continentul.

Declarația completă a Președinției Zonei Europa a Bisericii cu privire la „Viitorul Europei” va fi publicată ulterior ca resursă suplimentară.

Declarația domnișoarei Mairead McGuiness, prim vice-președintă a Parlamentului European poate fi vizionată aici (link către site-ul Comisiei Europene).

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.