Comunicat de presă

Cel de al 150-lea Templu dedicat

Templul Provo City Center este al 16-lea templu din Utah

Cel de al 150-lea templu din lume a fost dedicat de vârstnicul  Dallin H. Oaks din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, duminica 20 martie, 2016. Zeci de mii de mormoni au participat la ceremoniile de didicare a Templului Provo City Center Temple vizionând sesiunile din propriile lor case de întruniri.

Dedicarea concluzionează peste un secol de istorie a Bisericii şi a comunităţii în ceea ce priveşte Tabernacolul Provo, care a fost terminat în anul 1989. Această istorie include şi un foc mistuitor din dimineaţa zilei de 17 decembrie 2010, în care interiorul Tabernacolului Provo a fost aproape complet ars - dar printr-un miracol pereţii din exterior au fost salvate în totalitate. 

După luni de evaluări ale distrugerilor structurale, cu speranţă că totuşi se va putea salva carcasa tabernacolului, preşedintele Thomas S. Monson a anunţat, în cadrul Conferinţei Generale din octombrie 2011, că Templul Provo City Center va fi construit.

Azi, 20 martie 2016, acest templu a fost dedicat Domnului.

Templele sfinţilor din zilele din urmă nu sunt locuri obişnuite de preaslăvire în zilele de duminica. Sunt considerate case ale lui Dumnezeu, locuri ale sfinţeniei şi păcii separate de preocupările lumii, unde învăţăturile lui Isus Hristos sunt reafirmate prin căsătorie, botez şi alte rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În temple, membri învaţă mai mult despre scopul vieţii şi fac legăminte de a-L sluji pe Isus Hrisots şi a le slujii semenilor lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.