Comunicat de presă

Biserica lansează iniţiativa „Să Îl urmăm” pentru a se adresa publicului online

Este al treilea an în care sunt depuse eforturi pentru ca iniţiativa de Paşte să ajungă pe întregul glob

Se anticipează că iniţiativa globală care se concentrează asupra lui Isus Hristos va ajunge la zeci de milioane de oameni din întreaga lume în această perioadă de Paşte. Campania „Să Îl urmăm”, lansată duminică (13/03) de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, include reţele de socializare, ecrane din anumite centre pentru vizitatori, instrumente utile membrilor şi misionarilor şi reclame online plătite, pe site-uri de pe Internet.

Iniţiativa începe în perioada Paştelui, dar conducători Bisericii plănuiesc să împărtăşească mesajul lui Hristos de-a lungul anului. Mormonii cred că, datorită faptului că Salvatorul trăieşte, cu toţii avem acces la speranţă, bucurie, pace, pocăinţă şi viaţa eternă pe măsură ce ascultăm chemarea Sa: „Urmaţi-Mă” (Luca 18:22).

„Are la bază compoziţia «Mesia» a lui Handel, partea corală «Aleluia», care, iniţial, a fost produsă pentru Paşte, deşi o folosim foarte mult de Crăciun”, a spus vârstnicul Brent H. Nielson, din Cei Şaptezeci şi directorul executiv al Departamentului Misionari, sponsor al iniţiativei Bisericii.

O nouă prezentare video de două minute, care a fost filmată în Israel, Los Angeles şi New York va fi postată online pe SăÎlUrmăm.mormon.org şi pe aplicaţia Biblioteca Evangheliei. Prezentarea video înfăţişează tineri adulţi din întreaga lume.

„Iniţiativa de Paşte a fost filmată cu oameni ai mileniului şi celor care vor vedea acest lucru, le va plăcea. Este o prezentare video minunată”, a spus vârstnicul Nielson. „Cei care o vor viziona vor vedea că «Aleluia» înseamnă că Îl iubim pe Salvator şi Îl preaslăvim şi acest lucru este o parte a modului în care sărbătorim şi pe care încercăm să-l ilustrăm”.

Biserica a mai produs o a doua prezentare video animată care prezintă modalităţile în care ispăşirea lui Isus Hristos şi învierea Sa îi ajută pe oameni să facă faţă morţii, sentimentului de vină, durerii şi altor poveri din viaţa lor de zi cu zi. Pentru a descărca aceste prezentări video şi cartonaşe, mergi la mormon.org/download.

Ecranele pot fi văzute în întreaga lume, în centrele pentru vizitatori unde se vorbeşte limba engleză. Centrul pentru vizitatori Mexico City va găzdui un ecran cu materiale în limba spaniolă.

Site-ul şi prezentările video vor fi disponibile în 29 de limbi: albaneză, armeană, cebuană, chineză, croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, indoneziană, italiană, japoneză, coreeană, letonă, norvegiană, polonă, portugheză, română, rusă, spaniolă, suedeză, tagalog, thai şi ucraineană.

Vârstnicul Nielson a spus că iniţiativa „Să Îl urmăm” a fost concepută pentru a oferi materiale pe care mormonii şi cei de alte religii să le împărtăşească pe reţele de socializare şi să răspândească mesajul lui Isus Hristos.

Conţinutul care poate fi împărtăşit este postat pe paginile reţelelor de socializare ale mormon.org, inclusiv Facebook, Twitter, Google+, Pinterest şi Instagram. Se va face publicitate pe pagina principală a canalului de YouTube în duminica de Paşte, pe 27 martie, în Argentina şi Mexic. Cei care împărtăşesc conţinut online sunt încurajaţi să folosească hastag-ul #Aleluia.

În plus, un cor virtual care interpretează „Aleluia”, alături de Corul Tabernacolului Mormon, a fost lansat azi, 13 martie, pe site. În acesta sunt incluse prezentări video individuale, încărcate pe YouTube de către peste 2.000 de oameni de toate vârstele, inclusiv din România, care s-au alăturat Corului Tabernacolului Mormon pentru a crea un mare cor „Aleluia” virtual. Colaborarea cu membrii corului coincide cu lansarea celei mai noi înregistrări al oratoriului „Mesia” de George Frideric Handel.

Departamentul Misionari a sponsorizat iniţiativele de Crăciun şi Paşte în ultimii trei ani pentru a se adresa unui public mai mare şi a oferi mesajul Bisericii că Isus Hristos trăieşte. Conducătorii Bisericii speră că cel mai recent efort de pe reţele de socializare, „Să Îl urmăm”, va avea la fel de mult succes precum iniţiativele de Crăciun şi Paşte care se concentrau asupra naşterii şi învierii lui Isus Hristos.

În luna decembrie, iniţiativa de Crăciun „A fost născut un Salvator” a ajuns la milioane de oameni din întreaga lume. Prezentarea video a avut mai mult de 50 de milioane de vizualizări.

Biserica a lansat prima sa iniţiativă de Paşte în anul 2014, cu o campanie de o săptămână, intitulată „Datorită Lui”. În luna decembrie a anului 2014, o iniţiativă de Crăciun, care a durat o lună, intitulată „El este darul”, a inclus o prezentare video care a fost vizualizată de aproximativ 34 de milioane de ori. Prezentarea video pentru iniţiativa de Paşte din anul 2015, intitulată „Pentru că El trăieşte”, a fost vizionată de aproximativ 30 de milioane de ori.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.