Comunicat de presă

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă oferă 20 de milioane de dolari americani pentru a spriji inițiativa UNICEF, la nivel mondial, privind pandemia COVID-19

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă devine cel mai mare donator de până acum din sectorul privat, care vine în sprijinul acțiunilor ACT Accelerator și COVAX ale UNICEF.

https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/latter-day-saint-charities-unicef-covid-19-response

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, brațul umanitar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a anunțat astăzi un ajutor financiar de 20 de milioane de dolari americani pentru sprijinirea acțiunii organizației UNICEF, la nivel mondial, în ceea ce privește Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator (Acceleratorul accesului la instrumente de combatere a COVID-19) și programul de vaccinare al ACT Accelerator, numit Centrul COVAX.

Acest ajutor financiar suplimentează donația Bisericii de trei milioane de dolari americani din anul 2020 oferită pentru facilitarea reacției urgente a UNICEF la pandemia COVID-19, oferind apă și servicii de salubrizare și igienizare.

Noul ajutor financiar va contribui la eforturile de importanță istorică ale UNICEF de a deschide calea în procurarea și furnizarea a două miliarde de vaccinuri COVID-19 către aproximativ 196 de țări și economii participante la COVAX, până la sfârșitul anului 2021. Primele două miliarde de doze sunt menite să protejeze lucrătorii din prima linie, din domeniul sănătății și asistenței sociale, precum și persoanele vulnerabile și din categoria de risc ridicat.

De asemenea, donația va sprijini UNICEF în timp ce lucrează cu diferite țări pentru întărirea lanțurilor sale de aprovizionare și a celor frigorifice, pentru instruirea lucrătorilor din domeniul sănătății, pentru combaterea dezinformării și pentru clădirea încrederii în vaccinuri și în sistemele de sănătate care le livrează.

„COVID-19 este prima criză cu adevărat mondială pe care am văzut-o în viața noastră. Indiferent unde trăim, pandemia afectează fiecare persoană, inclusiv copiii. Nu a existat niciodată o nevoie mai urgentă de a lucra împreună. Acest ajutor financiar din partea organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, menit să susțină rolul nostru important în COVAX, este cea mai mare donație din partea unui partener din sectorul privat pe care noi am primit-o până acum”, a spus Henrietta Fore, director executiv UNICEF. „Sperăm că generozitatea lor va inspira alte organizații, companii și persoane să ne ajute să asigurăm accesul echitabil la vaccinurile COVID-19.”

Prin centrul COVAX – împreună cu Gavi, Vaccine Alliance (Gavi, Alianța Mondială pentru Vaccinuri), OMS și CEPI (Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției de epidemii) – UNICEF își folosește experiența unică în procurarea și livrarea vaccinurilor, și punctele sale forte și influența în implicarea comunității pentru a crește cererea și acceptarea vaccinurilor. Scopul inițiativei este să accelereze sfârșitul pandemiei și să minimalizeze perturbarea din viața copiilor prin protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății și asistenței sociale inclusiv educatorii și îngrijitorii de la creșe și grădinițe din întreaga lume.

„Ne exprimăm recunoștința față de echipa și organizația UNICEF. Au făcut atât de multe pentru a avea grijă de copii și de familiile acestora și pentru a-i ajuta să-și împlineacă nevoile de bază și să-și atingă potențialul”, a spus episcopul Gérald Caussé, episcopul care prezidează al Bisericii. „Pe măsură ce din ce în ce mai mulți adulți din comunitățile vulnerabile sunt vaccinați, serviciile esențiale de sănătate, nutriție și educație pentru copiii nevoiași vor putea fi reluate. Avem speranță în inimile noastre nu doar cu privire la învingerea pandemiei, ci și pentru posibilitatea unui viitor mai strălucit pentru toți copiii și familiile lor.”

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și UNICEF S.U.A. au intrat în parteneriat în anul 2013, lucrând împreună pentru a sprijini copiii și familiile lor în domeniile imunizării, acțiunilor în situații de urgență și nevoilor refugiaților privind educația și dezvoltarea.

Despre UNICEF

UNICEF lucrează în unele dintre cele mai problematice zone ale lumii pentru a ajunge la cei mai dezavantajați copii din lume. În 190 de țări și teritorii, noi lucrăm pentru fiecare copil, pretutindeni, pentru a clădi o lume mai bună pentru toată lumea. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa pentru copii, accesați www.unicef.org. Pentru mai multe informații despre COVID-19, accesați www.unicef.org/coronavirus.

Despre Centrul COVAX

COVAX este programul de vaccinare al Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator (Acceleratorul accesului la instrumente de combatere a COVID-19), o colaborare mondială deschizătoare de drumuri pentru a accelera dezvoltarea, producția și accesul echitabil la teste, tratamente și vaccinuri COVID-19. COVAX este condus împreună de Gavi, de Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției de epidemii (CEPI) și de OMS. Scopul lui este de a accelera dezvoltarea și producerea de vaccinuri COVID-19 și de a garanta accesul corect și echitabil al fiecărei țări din lume. UNICEF, în colaborare cu PAHO Revolving Fund, conduce eforturile de a procura și furniza doze de vaccinuri COVID-19 în numele Centrului COVAX.

Despre Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă este brațul umanitar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și, până acum, a sprijinit 1.050 de proiecte de ajutorare COVID-19, în 152 de țări. Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă oferă sprijin financiar unor parteneri importanți la nivel mondial, care se ocupă de imunizare, pentru a procura și livra vaccinuri, a monitoriza boli, a reacționa în cazul apariției de focare, a instrui lucrătorii din domeniul sănătății și asistenței sociale și a dezvolta programe de eliminare și eradicare. Printre rezultate se numără faptul că sunt mai mulți copii imunizați și mai puține vieți pierdute din cauza pojarului, rubeolei, tetanosului matern și neonatal, poliomielitei, diareii, pneumoniei și febrei galbene.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.