Comunicat de presă

Campania pentru rețelele de socializare din Europa răspândește mesaje de bunătate

Pe parcursul lunii octombrie, Zona Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a subliniat caracterul universal al bunătății și importanța acesteia printr-o campanie intitulată „Amintește-ți să fii bun”.

Kindness Campaign01
Kindness Campaign01
Scenă din prezentarea video „Copiii știu cel mai bine".2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Această serie le aduce aminte oamenilor de pretutindeni de datoria de a se trata unii pe alții cu dragoste și respect.

Campania a inclus opt prezentări video scurte. Prezentările video au fost lansate periodic; de două ori pe săptămână în luna octombrie, o nouă prezentare video a fost publicată pe platformele rețelelor de socializare precum YouTube, Facebook și Instagram.

După ce au fost lansate, prezentările video au ajuns la sute de persoane și au influențat multe vieți. Deși sunt disponibile pentru a fi urmărite pe mai multe rețele de socializare, s-a preferat ca anumite interacțiuni să aibă loc pe Facebook. Multe persoane au răspuns din inimă cu „Amin!”, în timp ce alții au simțit că inima lor a fost atinsă și au comentat: „O, câtă bunătate, mă face să plâng” și „Îmi place. Mi-a făcut ziua mai frumoasă”.

„Este ușor să pornim televizorul sau să mergem online și să găsim nenumărate exemple de certuri, conflicte și ostilități, totuși ceea ce nu vedem întotdeauna este faptul că sunt mult mai mulți oameni care încearcă să facă bine prin fapte simple de bunătate. Acestea tind să se piardă printre momentele de negativitate, care impresionează mai puternic”, a spus Brian Cordray, director al Serviciilor de publicare la nivel de zonă.

„Acestea fiind spuse, oamenii sunt inspirați să meargă și să facă la fel când îi văd pe alții având parte de bucuria și binecuvântările care vin datorită bunătății”, a adăugat dânsul.

În mod special, o prezentare video a ajuns la 3,4 milioane de oameni și a avut 1,5 milioane de vizionări. Însă, fără a ne gândi la cifre, Cordray a mai spus: „Salvatorul nostru a fost întruchiparea bunătății și a stabilit un exemplu pentru noi atunci când ne-a poruncit să ne iubim aproapele. Acest lucru include, în mod clar, și faptul de a fi bun”.

Kindness Campaign02
Kindness Campaign02
Scenă din prezentarea video „Uniți în dreptate".2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Un crez al membrilor Bisericii lui Isus Hristos este de a urma exemplul lui Isus Hristos dând dovadă de dragoste unii față de alții. Răspândind mesaje de bunătate, Biserica dorește să inspire bunătate în întreaga lume, începând în cadrul căminului și ajungând la comunități, orașe și țări din întreaga lume.

Prezentările video fie au subliniat învățăturile conducătorilor Bisericii, fie, pur și simplu, au demonstrat, prin exemple, moduri în care putem fi mai buni. Aceste cuvinte ale președintelui Bisericii – Russell M Nelson – care se găsesc în prezentarea video intitulată „Împăciuitori personali”, rezumă tema generală:

„Pacea este posibilă. Putem învăța să-i iubim pe semenii noștri din întreaga lume”. Speranța este de a inspira nu doar membrii Bisericii lui Isus Hristos, ci și pe cei de toate credințele să simtă o creștere a dragostei și bunătății unora față de alții.

Kindness Campaign03
Kindness Campaign03
Scenă din prezentarea video „Împăciuitori personali".2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Acum că seria de prezentări video este disponibilă pe Internet, Biserica încurajează persoanele care le vizionează să participe la chemarea lor de a acționa: Amintește-ți să fii bun.

Linkuri către toate prezentările video ale campaniei:

O schimbare în inimă prin bunătate
Copiii știu cel mai bine
Bunătatea poate schimba lumea
Bunătatea poate vindeca răni
Împăciuitori personali
Slujește ca Salvatorul
Să ne iubim unii pe alții
Uniți în neprihănire

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.