Comunicat de presă

Biserica sărbătorește 10 ani de colaborare cu UNICEF

Conducători din cadrul UNICEF S.U.A. vizitează locurile din orașul Salt Lake în care se distribuie ajutor umanitar oferit de Biserică.

Joi, 12 ianuarie 2023, conducători din cadrul UNICEF S.U.A. au vizitat locuri din orașul Salt Lake, Utah, în care se distribuie ajutor umanitar oferit de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. UNICEF și Biserica sărbătoresc un deceniu de colaborare pentru a ajuta copii aflați la nevoie în întreaga lume.

Gazdele acestei delegații au fost conducători seniori ai Bisericii și persoane din cadrul Departamentului Servicii de Bunăstare și Bizuire pe Forțele Proprii de la sediul central al Bisericii. Miercuri seara, dânșii au participat la o cină în Piața Templului alături de vârstnicul Gary E. Stevenson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, episcopul care prezidează, Gérald Caussé, și președinta generală a Societății de Alinare, Camille N. Johnson, și Blaine R. Maxfield, directorul executiv al Departamentului Servicii de Bunăstare și Bizuire pe Forțele Proprii.

„Ne exprimăm recunoștința pentru colaborarea îndelungată cu UNICEF S.U.A. Munca dânșilor de a avea grijă de copii vulnerabili și de familiile lor în întreaga lume este în acord complet cu dorința Bisericii de a se concentra asupra nutriției copiilor mici din întreaga lume. Ne străduim să urmăm îndemnul lui Hristos de a ne iubi și sluji aproapele”, a spus episcopul Caussé.

„Suntem entuziasmați să avem această ocazie de a lucra cu UNICEF S.U.A. pentru a ajuta la îmbunătățirea nutriției și sănătății copiilor”, a spus președinta Johnson.

„Sunt pur și simplu copleșit de tot ce am văzut”, a spus Michael Nyenhuis, președinte și director executiv al UNICEF S.U.A., în timpul primei sale vizite în orașul Salt Lake. Nyenhuis locuiește în orașul New York. „Nu sunteți doar persoane care fac fapte bune. De fapt, sunteți chemați să faceți acest lucru și cred că această chemare pe care oamenii cu credință o au în această lucrare îi face mai dedicați”, a spus Nyenhuis.

Sharon Eubank, directoare a Serviciilor Umanitare ale Bisericii la nivel mondial, a condus vizite la Humanitarian Center și Welfare Square pentru conducătorii din cadrul UNICEF S.U.A.

„Sper că veți vedea trei lucruri”, a spus sora Eubank grupului. „Sper că veți vedea dovezi ale faptului că oamenii încearcă să-și pună credința în Isus Hristos în practică acționând. Sper că veți vedea o pioșenie față de demnitatea sufletului omenesc, a tuturor oamenilor, indiferent de ce credință, tradiție sau convingere politică au. Și sper că veți vedea că etosul de a sluji altora, nu doar ție însuți, în mod voluntar, fără a fi plătit, este bun pentru țesătura socială și este bun pentru sufletul omenesc.”

Conducătorii din cadrul UNICEF S.U.A. s-au întâlnit, de asemenea, cu Episcopatul care prezidează al Bisericii în Piața Templului.

„Cred că sunt mai multe domenii în care putem lucra cu adevărat eficient cu Biserica, iar unul dintre ele este domeniul imunizării”, a explicat Nyenhuis. „Și, apoi, este domeniul nutriției. Astăzi, vedem o criză uriașă a nutriției pentru copiii din întreaga lume.”

Istoricul colaborării

În anul 2013, Biserica lui Isus Hristos a oferit ajutor organizației UNICEF Iordania pentru imunizarea oamenilor. În anul 2014, Biserica s-a alăturat unei coaliții de parteneri pentru a sprijini programele de eliminare a tetanosului matern și neonatal.

Sprijinul Bisericii a ajuns la 10 milioane de femei care au fost vaccinate pentru a le proteja împotriva tetanosului matern și neonatal, ajutând la reducerea numărului de țări de la 50 la 12 în care această povară este des întâlnită.

Primul parteneriat pentru situații de urgență a avut loc în anul 2015, odată cu efortul de a ajuta refugiații în Europa. Peste 115.000 de copii au fost ajutați prin intermediul parteneriatului Learning for Life, care a început în Republica Democrată Congo, Kenya, Sudan și Uganda în anul 2018. În anul 2021, Biserica s-a alăturat unei acțiuni mondiale de distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19.

„De atunci, am oferit 1,8 miliarde de doze de vaccin în întreaga lume și am ajutat nu la încheierea crizei de COVID, dar, cu siguranță, la aducerea acesteia într-o situație în care poate fi gestionată”, a spus Nyenhuis.

Pe lângă acestea, Biserica a participat anul trecut la programul la nivel mondial No Time to Waste al UNICEF pentru a preveni și trata subnutriția la copii.

„Acest efort mondial este în mod special corelat cu misiunea Societății de Alinare a Bisericii de a alina suferința, inclusiv a copiilor subnutriți”, a spus președinta Johnson. „Ne exprimăm dragostea față de copiii din întreaga lume și suntem dedicați lucrării de a ajuta la eradicarea formelor de subnutriție care pun viața în pericol și la oferirea unei vieți mai sănătoase și mai fericite copiilor mici.”

„Nu există nimeni mai potrivit decât UNICEF care să meargă în cele mai grele locuri și să stea cel mai mult timp pentru a se asigura că cei mai vulnerabili copii au acces la lucrurile de care au nevoie”, a adăugat sora Eubank. „În locuri în care este posibil ca Biserica să nu aibă congregații, birouri sau camionete, UNICEF este acolo și angajamentul dumneavoastră la fel. Și cred că am văzut impactul acestui lucru.”

„Am văzut Biserica astăzi trăind cu adevărat potrivit misiunii pe care Isus i-a dat-o, aceea de a fi mâinile și picioarele Sale în propriile comunități și, apoi, în întreaga lume”, a concluzionat Nyenhuis.

„O prioritate cheie pentru Biserică este aceea de a reduce nivelurile tot mai mari de foamete și subnutriție din întreaga lume”, a spus Maxfield. „Contribuțiile noastre și colaborarea noastră cu UNICEF S.U.A. ajută cei mai vulnerabili copii și cele mai vulerabile mame din întreaga lume.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.