Comunicat de presă

Biserica lui Isus Hristos trimite alimente, corturi, articole sanitare și multe altele în Turcia și Siria

Ajutorul oferit victimelor cutremurului însumează peste 5 milioane de dolari americani

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă continuă să trimită ajutor victimelor cutremurului din Turcia și Siria cu ajutorul câtorva organizații mondiale.

Din data de 6 februarie, când a avut loc primul cutremur, ajutorul oferit de Biserică s-a ridicat la peste 5 milioane de dolari americani.

„Pierderile și suferința produse de aceste cutremure ne-au uluit”, a spus episcopul care prezidează al Bisericii, Gérald Caussé. „Inimile noastre sunt alături de frații și surorile noastre din Turcia și Siria și ne rugăm cu adevărat pentru ei. Suntem profund recunoscători că, în calitate de Biserică, avem mijloacele de a-i ajuta acum și în efortul lor îndelungat de a reconstrui.”

Biroul zonal din Germania al Bisericii trimite 40 de corturi mari (fiecare dintre ele putând găzdui 20 de persoane) în Turcia și o provizie generoasă de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii.

„Este minunat când membrii societății care aparțin unor religii diferite lucrează împreună pentru a oferi ajutor”, a spus Abdullah Kaya, membru al Consiliului Consultativ pentru Străini din Frankfurt.

Consulatul turc din Frankfurt a organizat un centru de colectare pentru a asigura o livrare de încredere a donațiilor din Germania spre victimele cutremurului.

Alte ajutoare susținute de Biserică pentru Turcia sunt oferite prin organizații precum Project HOPE (Proiectul HOPE) și Adventist Development and Relief Agency (ADRA) (Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Ajutor). Acestea includ alimente, apă, adăpost, personal medical, radiatoare, haine groase, articole sanitare, truse de igienă, pături, articole pentru bebeluși și generatoare.

În Siria, Biserica sprijină munca organizațiilor precum MedGlobal, Mercy Corps, International Medical Corps și Rahma Worldwide. Aceasta include îngrijire medicală pentru zeci de mii de oameni și alimente, apă, adăpost, pături, combustibil, truse de igienă, provizii pentru bebeluși și servicii sanitare.

„Acest răspuns este o manifestare a angajamentului nostru față de cele două mari porunci. Ne arătăm dragostea față de Dumnezeu oferind ajutorul nostru copiilor Săi, indiferent de locul în care se află sau mediul din care provin”, a spus Blaine R. Maxfield, director general al Serviciilor pentru bunăstare și bizuire pe forțele proprii din cadrul Bisericii. „Ar fi greu să exagerăm recunoștința noastră față de minunatele organizații de ajutorare, care lucrează alături de noi pentru a face posibil acest răspuns sau față de membrii și prietenii Bisericii, care oferă cu atâta generozitate în aceste momente de mare nevoie.”

Serviciile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos

Serviciile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă alină suferința, sprijină bizuirea pe forțele proprii și asigură ocazii de slujire. Biserica urmează îndemnul lui Isus Hristos de a-i hrăni pe cei flămânzi, a le da apă celor însetați, a-i adăposti pe cei străini, a-i îmbrăca pe cei dezbrăcați și a-i căuta pe cei bolnavi și suferinzi.

Acțiunea umanitară a Bisericii este posibilă datorită donațiilor generoase și muncii de voluntariat a sfinților din zilele din urmă și a prietenilor credinței. Peste 6 milioane de ore de muncă sunt depuse în fiecare an de către voluntari în sprijinul inițiativelor pentru bunăstare.

Biserica sprijină proiecte de ajutorare și dezvoltare în peste 180 de țări și teritorii și oferă asistență fără să țină seama de rasă, afiliere religioasă sau naționalitate. Ajutorul se bazează pe principiile de bază ale responsabilității personale, sprijinului comunității, bizuirii pe forțele proprii și sustenabilității.

Proiectele din Turcia și Siria sunt subvenționate, în parte, de Caritatea SZU Australia.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.