Comunicat de presă

Autorități ale Bisericii vizitează regiunea Eifel după inundații

După inundațiile mari de la mijlocul lunii iulie, care au afectat părți din Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg și Elveția, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă continuă să fie implicată activ în eforturi de alinare, prin congregațiile sale locale, organizații umanitare și autorități guvernamentale.

Eifel branch visit 01
Eifel branch visit 01
Pagubele din regiunea Eifel după inundații2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În luna august, câțiva conducători ai Bisericii au participat la adunări de duminica ale unei congregații locale în regiunea Eifel din Germania, pentru a mulțumi conducătorilor și membrilor locali pentru eforturile lor continue de slujire, depuse în cadrul comunității. Printre vizitatori au fost vârstnicul Erich W. Kopischke, din Președinția Zonei Europa, împreună cu soția dânsului, Christiane, precum și Christian Ottiker, director al serviciilor de bunăstare și bizuire pe forțele proprii pentru Biserică în Europa. De asemenea, au fost prezenți peste 40 de misionari care au făcut muncă voluntară în orașele învecinate în timpul săptămânii. De la începutul lunii august, misionarii din Misiunea Frankfurt, Germania, împreună cu membrii locali au oferit peste 10.000 de ore de slujire.

„Oferim fiecărui misionar din misiunea noastră ocazia de a veni aici în regiune și de a le sluji oamenilor”, a spus președintele Hammon, președintele Misiunii Frankfurt, Germania, care, împreună cu soția dânsului, Debbie, a participat, de asemenea, la adunările de duminica. „Misionarii noștri ne spun că săptămâna lor de slujire reprezintă experiența cea mai plină de recompense și de modestie pe care au trăit-o în misiunea lor”, a continuat dânsul.

Eifel branch visit 02
Eifel branch visit 02
Vârstnicul și sora Kopischke împreună cu misionari și membri, după adunările de duminica de la ramura Eifel2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Christian Ottiker a fost rugat să explice modul în care Biserica răspunde în momente de criză. „În primul rând, sediul central al Bisericii, împreună cu conducătorii locali ai Bisericii din regiunea afectată, evaluează de ce este nevoie și cum trebuie organizate lucrurile”, a spus Ottiker. „Când apare o criză, Biserica nu instituie un fond special, dedicat unei anumite crize, ci folosește Fondul Umanitar deja existent, care este disponibil întotdeauna”, a continuat dânsul. „În acest mod, Biserica poate ajuta rapid în momente în care este nevoie și este întotdeauna pregătită”, a spus Ottiker.

În călătoriile sale recente, Ottiker a văzut mulți voluntari și nenumărate acte de bunătate săvârșite în sprijinul victimelor inundațiilor. Când cugetă la întrebarea ce ar putea face Biserica în aceste vremuri de încercare, dânsul își spune în gând: „Tu ești Biserica! Fiecare poate ajuta prin lucruri mici și simple”.

Referindu-se la recentele eforturi depuse în această criză, vârstnicul Kopischke a adresat congregației trei întrebări: „Ce ați văzut?, Ce ați simțit?, Ce veți schimba în propria viață după ce ați trăit aceste experiențe?”.

Vârstnicul Leo Lauener, un tânăr misionar din Elveția, și-a adus aminte de un incident, când cardul lui de credit nu a funcționat în timp ce făcea cumpărături de la băcănie. O femeie care era la coadă în spatele lui l-a identificat ca fiind unul dintre voluntarii care au ajutat și a spus: „Plătesc cu bucurie pentru oamenii minunați care ajută!”. Ea a plătit toate cumpărăturile misionarului.

O altă misionară, sora Anna Hughes din Utah, Statele Unite, a spus: „Să slujesc în zonele afectate de inundații a fost o experiență minunată, deoarece m-a ajutat să mă concentrez asupra celor mai pure și importante principii ale Evangheliei lui Isus Hristos, care sunt să-L iubim pe Dumnezeu și să ne iubim aproapele”.

Vârstnicul Kopischke a subliniat că toate aceste gesturi minunate, aceste acte de slujire și această dragoste sunt printre cele mai bune și valoroase însușiri ale umanității. „Ar fi cu adevărat minunat, dacă acest comportament plin de grijă și dragoste ar fi simțit și pus în practică nu doar în perioade excepționale, ci ar deveni standardul vieții noastre de zi cu zi!” Dânsul a adăugat: „Domnul ar numi aceasta cultură a Sionului”.

Christian Ottiker a sugerat că fiecare ar putea evalua ceea ce poate face în circumstanțele sale, cu resursele pe care le are la dispoziție. Ar putea consta în a se oferi voluntar pentru un timp sau a ajuta vecini și prieteni care au nevoie. Oameni ar putea, de asemenea, să doneze pentru Fondul Umanitar al Bisericii. Vârstnicul Kopischke a adăugat că banii care sunt donați în acel fond pot fi accesați repede în momente de criză. „Cu acest fond, putem să oferim imediat ajutor inițial, oriunde este nevoie în Europa”, a spus dânsul. „Astăzi, acesta ar fi pentru victimele inundațiilor din Germania și mâine, probabil, pentru alte victime ale incendiilor actuale din pădurile din Italia, Grecia sau Turcia”, a continuat dânsul.

Eifel branch visit 03
Eifel branch visit 03
Vârstnicul și sora Kopischke înainte de adunările de duminica de la ramura Eifel2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ca mulți alți voluntari din toată zona, vârstnicul Kopischke a programat să ofere o zi de slujire în regiunea Bad Ahrweiler, împreună cu soția și familia dânsului, alături de misionari, pentru a ajuta victimele inundațiilor.

„Noi sperăm ca sprijinul și dragostea continue să se reverse asupra oamenilor aflați în nevoie”, a spus dânsul. „Nu doar când criza este în desfășurare, ci, de asemenea, săptămâni și luni mai târziu, deoarece și atunci este încă nevoie.” Dânsul a încheiat: „Sper ca noi să cugetăm la viața noastră și să ne dăm seama cât de fragilă este. Odată ce suntem binecuvântați cu ceva, este important să avem compasiune pentru alții! Putem exprima acest lucru în cuvintele profetului Isaia: «Atunci lumina ta va răsări ca zorile, și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte, și slava Domnului te va însoți» (Isaia 58:8)”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.