Comunicat de presă

Apărătorul libertăţii religioase primeşte un premiu

Recent, în Philadelphia, dr. Ganoune Diop, directorul general pentru Afaceri publice şi libertate religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a primit premiul pentru libertate religioasă Thomas L. Kane din partea J. Reuben Clark Law Society (Universitatea Brigham Young).

 

Atunci când a prezentat premiul, vârstnicul Lance B. Wickman, consilier general al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă şi membru emerit al Celor Şaptezeci, i-a mulţumit doctorului Diop pentru că este un prieten al Bisericii aşa cum a fost Thomas L. Kane.

La conferinţa anuală din Philadelphia, Pennsylvania, J. Reuben Clark Law Society şi-a numit premiul pentru libertate religioasă, oferit anual, după Thomas L. Kane, un avocat din Philadelphia care a ajutat membrii Bisericii din perioada de început cu migrarea în Utah şi cu întemeierea statului Utah.

Premiul este oferit unei persoane care dă dovadă de o personalitate şi de trăsături asemănătoare cu ale lui Thomas L. Kane în ceea ce priveşte susţinerea şi apărarea libertatea religioasă.

Dr. Diop a spus că este o onoare să primească premiul numit după o persoană care a apărat libertatea religioasă şi i-a înălţat spiritual pe cei asupriţi care nu aveau aceeaşi credinţă ca el.

De asemenea, dânsul şi-a exprimat recunoştinţa pentru prietenia pe care avut-o cu regretatul vârstnic L. Tom Perry din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli (1922-2015).

Dânsul a spus că l-a cunoscut pe vârstnicul Perry şi că a fost un om al lui Dumnezeu.

Dr. Diop şi-a luat angajamentul de a acţiona precum Thomas L. Kane şi de a apăra libertatea religioasă pentru toţi şi i-a încurajat pe toţi să-şi ia acest angajament.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.