Comunicat de presă

Acțiuni interconfesionale de care beneficiază peste 150 de bătrâni și familii nevoiașe

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și adventiștii de ziua a șaptea colaborează pentru a achiziționa și a distribui mâncare

Pandemia mondială de Covid-19 a accentuat nevoia de a aborda problema foametei în rândul persoanelor sărace din Capul Verde, iar această nevoie este atât răspândită, cât și urgentă. În luna februarie a anului 2021, două organizații caritabile și-au unit forțele pentru a face acest lucru.

CaboVerde_InterfaithProject01
CaboVerde_InterfaithProject01
Voluntari ajută la încărcarea de alimente și provizii în Praia.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

The Community Association for Development of Pensamento [Asociația Comunitară pentru Dezvoltare din Pensamento (ACDP)] oferă hrană și servicii persoanelor în vârstă în cadrul centrului lor din Capul Verde. După ce au fost nevoiți să închidă centrul din cauza pandemiei, au dorit, în schimb, să distribuie alimente la domiciliu. Ruga lor pentru ajutor a fost îndeplinită de o donație din partea organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă (CSZU), care a ajutat la achiziționarea și distribuirea de provizii de alimente necesare timp de trei luni și provizii pentru șaptezeci de familii numeroase din orașul Praia. De această acțiune au beneficiat peste patru sute de persoane nevoiașe.

„CSZU a ales să colaboreze cu ACDP pentru că am simțit că ei slujesc unora dintre cele mai vulnerabile și afectate grupuri de oameni, mai concret persoanelor în vârstă și mamelor care cresc copii mici”, a spus Lucilino Mendonca, reprezentant al Departmentului Servicii de Bunăstare și pentru Sprijinirea Bizuirii pe Forțele Proprii din cadrul CSZU.

CaboVerde_Interfaith_02
CaboVerde_Interfaith_02
Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și adventiștii de ziua a șaptea își unesc forțele pentru a oferi sprijin.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

La scurt timp după aceea, CSZU a încheiat un parteneriat cu adventiștii de ziua a șaptea (AZȘ) în cadrul summitului de la Monte Vermelho pentru a oferi coșuri cu alimente pentru cincizeci de familii nevoiașe, urmate de alte ajutoare pentru încă patruzeci de familii. Coșurile cu alimente au fost distribuite cu ajutorul tinerilor adulți și al misionarilor din congregația din Praia. Noemy Lopes, o tânără adultă care a ajutat la distribuirea lor, a declarat: „A fost o experiență excelentă pentru mine, deoarece am avut privilegiul de a-mi folosi timpul pentru a binecuvânta viața altora”.

Conducători ai grupurilor de ajutor umanitar din cadrul ambelor biserici au fost prezenți la ceremonia de încheiere, din luna martie a anului 2021. Roseveltt Teixeira, președintele congregației din Praia, a spus că „această donație reflectă ceea ce credem; că, în calitate de membri ai Bisericii, Îl urmăm pe Isus Hristos prin respectarea celei de-a doua mari porunci, aceea de a sluji altora”. Un conducător al congregației locale a AZȘ a adăugat: „Este esențial ca organizațiile noastre să aibă parteneriate ca acesta, care să profite de crezurile noastre comune pentru a le sluji altora”.

CaboVerde_Interfaith_03
CaboVerde_Interfaith_03
Ceremonia de încheiere a acțiunii comune de sprijinire2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă este brațul umanitar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Scopul său este de a alina suferința, de a încuraja bizuirea pe forțele proprii și de a oferi ocazii de slujire. Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă sponsorizează proiecte de alinare și dezvoltare în 195 de țări și teritorii și oferă sprijin fără a ține cont de rasă, afiliere religioasă sau naționalitate. Ajutorul se bazează pe principiile de bază ale responsabilității personale, sprijinului comunității, bizuirii pe forțele proprii și durabilității. Administrată în mare parte prin muncă voluntară, funcționează atât în mod independent, cât și în cooperare cu alte organizații caritabile și guverne.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.