Subiect

Tinerii în cadrul Bisericii

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă are un program complet pentru tineri desfăşurat prin intermediul organizaţiilor Tinerilor Băieţi şi Tinerelor Fete. Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani se adună în clase pentru învăţături religioase în zilele de duminica şi de mai multe ori pe parcursul lunii pentru activităţi de socializare care includ proiecte de slujire, jocuri sportive, tabere şi seri de dans. Tinerilor băieţi şi tinerelor fete li se oferă, de asemenea, poziţii de conducere în cadrul organizaţiei, în care ei învaţă să-şi dezvolte abilităţi de conducere precum stabilirea de obiective, planificarea activităţilor de grup şi rezolvarea problemelor.

Tinerii Băieţi

Băieţi demni sunt rânduiţi să fie diaconi în cadrul Preoţiei aaronice, la vârsta de 12 ani. Ei avansează în oficiul de învăţător, la vârsta de 14 ani, iar apoi, la cel de preot, la vârsta de 16 ani. Una dintre responsabilităţile principale ale conducătorilor din programul Tinerilor Băieţi este de a-i pregăti pe tinerii băieţi să-şi asume responsabilităţile preoţiei şi să-şi întărească mărturiile despre Isus Hristos şi Evanghelia Sa.

Responsabilităţile tinerilor băieţi care deţin preoţia includ pregătirea şi oferirea împărtăşaniei (cuminecăturii) membrilor Bisericii în timpul adunărilor de preaslăvire de duminica, vizitarea şi învăţarea membrilor în caselor lor şi adunarea donaţiilor pentru cei săraci.

Organizaţia Tinerilor Băieţi îi pregăteşte, de asemenea, pe băieţi pentru viitoarele obligaţii pe care le vor avea în familiile lor, în viaţa personală şi în comunitate prin intermediul îndeplinirii cerinţelor din programul său intitulat „Datoria faţă de Dumnezeu”.  Mai mult, Biserica încurajează şi sponsorizează programul de cercetaşipentru tinerii băieţi din Statele Unite şi Canada.

Tinerele Fete

Scopul programului Tinerelor Fete este de a le ajuta pe fetele adolescente să-şi întărească mărturia despre Isus Hristos şi să dezvolte abilităţi pentru a se pregăti pentru viitoarele lor roluri de femei în Biserică, precum şi de membre active ale societăţii.

Conducătoarele tinerelor fete planifică clase săptămânale, ce au loc duminica, pentru a le învăţa pe tinerele fete principiile Evangheliei şi modul în care să le pună în practică în viaţa de zi cu zi.

Tinerele fete participă într-un program de realizări personale numit „Progresul personal” prin stabilirea de obiective în opt aspecte: credinţa, natura divină, valoarea individuală, cunoaşterea, alegerea şi responsabilitatea, faptele bune, integritatea şi virtutea. Fetele dobândesc, de asemenea, abilităţi preţioase şi primesc diverse recunoaşteri prin intermediul programului de tabere al Tinerelor Fete.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.