Subiect

Fond permanent pentru educaţie

Fondul permanent pentru educaţie

http://www.lds.org/pef

http://www.lds.org/ldsfoundation/pef/welcome/0,7133,3403-1-0,00.html

Fondul permanent pentru educaţie (FPE) a fost inaugurat în anul 2001 pentru a-i ajuta pe tineri, băieţi şi fete, să dobândească o educaţie bună şi să ajungă să se bizuie pe forţele proprii după ce au slujit într-o misiune pentru Biserică.

  • Programul este finanţat prin contribuţiile membrilor şi prietenilor Bisericii.  Este o resursă ciclică în care banii sunt împrumutaţi unei persoane pentru a o ajuta să plătească în avans pentru educaţie sau pregătire profesională. După ce un student absolveşte şi are un loc de muncă, acesta înapoiază fondului împrumutul cu o dobândă mică.
  • FPE ajută, în prezent, persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani din 31 de ţări.
  • Programul funcţionează după tiparul Fondului permanent pentru imigrare, care a ajutat peste 30.000 de membri, la începuturile Bisericii, să călătorească din Europa în Valea Salt Lake, în ultima parte a anilor 1800.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.