Subiect

Eutanasia şi prelungirea vieţii

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă crede în caracterul sacru al vieţii umane şi, în consecinţă, se opune eutanasiei. Eutanasia este definită ca fiind provocarea deliberată a morţii unei persoane care suferă de o boală incurabilă. Un asemenea act deliberat determină imediat sfârşitul vieţii prin, de exemplu, aşa-numita sinucidere asistată. A pune sfârşit vieţii într-o asemene manieră este o încălcare a poruncii lui Dumnezeu.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă nu crede că a permite unei persoane să moară din cauze naturale prin deconectarea unui pacient de la mijloacele artificiale de susţinere a vieţii, cum ar fi în cazul unei boli de lungă durată, este considerată a fi eutanasie. Când moartea din cauza unei asemenea boli sau a unui accident devine inevitabilă, ea trebuie privită ca o binecuvântare şi un scop care fac parte din existenţa eternă. Membrii nu trebuie să se simtă obligaţi să extindă durata vieţii muritoare prin mijloace nejustificate. Aceste hotărâri sunt cel mai bine luate de către membrii familiei după primirea unui aviz medical înţelept şi competent şi prin căutarea unei îndrumări divine cu ajutorul postului şi rugăciunii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.