Subiect

Centre de pregătire a misionarilor

În fiecare săptămână, aproape 500 de tineri, băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmăîşi lasă familiile, prietenii, educaţia şi carierele şi călătoresc către unul dintre cele 15 centre de pregătire a misionarilor (numite uneori CPM-uri) din întreaga lume.

Înainte de a pleca spre un centru de pregătire, misionarii primesc o scrisoare din partea preşedintelui Bisericii din oraşul Salt Lake prin care li se spune unde vor sluji o perioadă de doi ani (în cazul băieţilor) sau de 18 luni (în cazul fetelor).

Aproximativ 80% dintre misionari sunt pregătiţi în cel mai mare centru de pregătire al Bisericii, cel din Provo, Utah. Găzduieşte, în medie, 2.700 de misionari în acelaşi timp sau 24.000 de-a lungul unui an.

În cadrul centrelor de pregătire, misionarii primesc învăţături religioase, studiază limba şi învaţă tehnici de predare. Ei ajung, de asemenea, să respecte şi să înţeleagă cultura zonelor şi ţărilor în care vor sluji, înainte de a călători spre destinaţie, care se poate afla în mai mult de 120 de ţări. Pregătirea durează între trei săptămâni şi trei luni, în funcţie de complexitatea limbii care urmează să fie vorbită.

Vezi, de asemenea, Programul misionar

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.